Ύστατη "μάχη" για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου

Τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, των δημοσιογραφικών ενώσεων και των ενώσεων ιδιοκτητών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με θέμα τη διατήρηση του αγγελιοσήμου.

57172fa01dc524fd5e8b469f 1

«Επειδή θέλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, έχω καλέσει αύριο (σ.σ. Τρίτη) σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιοσήμου, το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, τόνισε ότι σήμερα θα γίνει η ύστατη προσπάθεια για τη διατήρηση του αγγελιοσήμου ως εισφοράς.

«Από το 2008 υποστήριζα ως νομικός σύμβουλος των Ενώσεων ότι το αγγελιόσημο θα πρέπει να διατηρηθεί ως εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ και όχι ως φόρος που κάποιοι καταβάλλουν», σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος και υποστήριξε ότι «οι κυβερνήσεις από το 2012 είχαν αποφασίσει την κατάργησή του πόρου», ο οποίος, όπως είπε, είχε θεσμοθετηθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ως πηγή εσόδων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΜΜΕ.

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο προστασίας του αγγελιοσήμου με έναν τρόπο ασφαλή σαν εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όχι ως φόρος που άλλοι καταβάλλουν», πρόσθεσε.

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.