Newsroom

Newsroom

Yπόθεση ψευτογιατρού: Εισαγγελική παρέμβαση για «μαύρο χρήμα»

Ποινική έρευνα για την ύπαρξη μαύρου χρήματος στις «σκιώδεις» συναλλαγές του 65χρονου «ψευτογιατρού» φυσικοθεραπευτή Διονύσιου Τριανταφύλλου διέταξε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης

EK Dikastirio

Η παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη ήρθε μετά τα δημοσιεύματα των Μέσων και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας για την υπόθεση εξαπάτησης τουλάχιστον 15 ατόμων.

Αν η έρευνα διαπιστώσει τελικά ποινικά κολάσιμες ενέργειες εκ μέρους του 65χρονου θα προχωρήσει σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ίδιου και τυχόν άλλων εμπλεκόμενων. Έχει διαπιστωθεί από τις αρχές και η εμπλοκή ενός ακόμη άνδρα στην υπόθεση εξαπατήσεων, που φαίνεται να ήταν συνεργός του κατηγορούμενου και διώκεται επίσης για την υφαρπαγή τεράστιων χρηματικών ποσών από τους πελάτες του πρώτου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του από την ΕΛΑΣ.

Ήδη, του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

  • απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
  • ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009.

Ο 66χρονος φυσικοθεραπευτής, που φέρεται να παρίστανε για χρόνια τον νευρολόγο χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν. «Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως μόνο 15 περιπτώσεις, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θα προκύψουν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα πάντα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος άνθρωπος είχε καταγγελθεί από το 2016 για απάτη και όχι για ανθρωποκτονία, όπως είναι τώρα οι κατηγορίες, και του είχαν από τότε επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οπότε ήδη υπήρχε ένα ιστορικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…