Υποψήφιος για το βραβείο «Χρυσά Βατόμουρα» ο Κ. Φλώρος

Όσο και εαν προσπάθησαν ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ να διαχειριστούν την κρίση και τις αποκαλύψεις με την παραγωγή…βίντεο που δείχνουν ελικόπτερα να απογειώνονται από την 110 ΠΜ, «Χρυσό Φοίνικα» δεν θα πάρουν. Μάλλον τα «Χρυσά Βατόμουρα» είναι πιο σίγουρα

Floros Plimmires 1024x614 1

Συνεχίζεται η προσπάθεια, συγκάληψης του σοβαρού γεγονότος με τα βυθισμένα ελικόπετρα στο Στεφανοβίκειο, τόσο από υποστηρικτές του ΓΕΣ που αναπαράγουν αφηγήματα… και δεν γράφουν όσα πραγματικά γίνονται και έχουν αποκαλύφτεί από το Documento, όσο και από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το υπηρεσιακό περιοδικό, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, «Πτήση», πριν λίγες ημέρες, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να αποδομήσει  τις αποκαλύψεις του Documento για τα ελικόπτερα «παπάκια…», που είχαν βυθιστεί στο νερό στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της εγκληματικής αδιαφορίας της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, αναφέροντας ότι έκαναν έρευνα για να σταματήσει (σ.σ το Documento) τη διασπορά λανθασμένων πληροφοριών που θίγει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το περιοδικό που ξεπλένει τις ανακοινώσεις του ΓΕΣ, μετά από όσα αποκαλύφθηκαν (σ.σ ακόμα και οι αναγνώστες του είχαν εκφράσει την οργή τους), αναφέρει ότι μέν έκαναν έρευνα, αλλά ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες δεν είναι πολλές, και υπάρχει λόγος για αυτό όπως αναφέρει το δημοσίευμα , όχι όμως συγκάλυψης αλλά επιχειρησιακός. Τώρα πως είναι δυνατόν ένα μέσο να κάνει έρευνα, να μην έχει επαρκή στοιχεία και να απορρίπτει ρεπορτάζ με φωτογραφίες, βίντεο, μόνο οι υπεύθυνοι το γνωρίζουν.

Αντ’ αυτού, όμως το περιοδικό «Πτήση», παραθέτει με σιγουριά όμως, την παρακάτω ανάλυση, ανέφέροντας:

-Δεν υπάρχουν ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, ούτε “πάνω”, ούτε “κάτω” από το νερό. Άραγε πως το γνωρίζουν, όταν υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερα από 7 βυθισμένα ελικόπτερα Apache;

Εν συνεχεία μέσα σε πανικό αναγνωρίζουν,  ότι ναι μεν υπήρξαν ελικόπτερα που βρέθηκαν σε κάποια στάθμη νερού, αλλά κανένα από αυτά δεν έπαθε ζημιά.

Παράλληλα, αναφέρει ότι τα ελικόπτερα του Στεφανοβικείου είναι επιχειρησιακά, στον ίδιο αριθμό όπως και πριν την πλημμύρα, την ώρα που αναπαρήγαγαν ότι ήταν παροπλισμένα, αυτά που αποκάλυψε το Documento, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Το περιοδικό σην εμφανή του προσπάθεια να σώσει…ότι σώζεται, αναφέρει ότι όσα ελικόπτερα δεν μπόρεσαν να πετάξουν για να απομακρυνθούν, έφυγαν οδικώς (σ.σ λες και μιλάμε για μετοίκηση ατόμων) και η απομάκρυνση έγινε βράδυ (άραγε γιατί;) προκειμένου να υπάρξει απόκρυψη του τελικού προορισμού.

Και τέλος φτάνει στο απαύγασμα της έρευνας λέγοντας ότι τα περισσότερα ελικόπτερα ήταν σε θέση να πετάξουν, καθώς το Στεφανοβίκειο έχει AH-64A Apache, UH-1H & OH-58D Kiowa Warrior.

Μάλιστα στην απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν εμφάνισαν φωτογραφία, από την 111 Πτέρυγα Μάχης από αέρος , που είναι περσινή

Το βίντεο που πρόδωσε τον Α/ΓΕΕΘΑ

Κι ενώ την ώρα που το περιοδικό «Πτήση» επι της ουσίας λέει, ότι τελικά τίποτα δεν έγινε στο Στεφανοβίκειο, ο (σκηνοθέτης για κλάματα…) Κωνσταντίνος Φλώρος, αντί να απαντήσει πόσα ελικόπτερα έχουν υποστεί βλάβες από το νερό και τι κόστους είναι η ζημιά, δημοσιεύει βίντεο για να πείσει ότι τα ελικόπτερα Απάτσι και Καϊόβα, από αυτά που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση, είναι επιχειρησιακά, προσπαθώντας να διαψεύσει το ρεπορτάζ του Documento. Έλα όμως που το έμπειρο μάτι…ενός ειδικού στα ελικόπτερα και ενός πραγματικού σκηνοθέτη, αποκάλυψαν την αλήθεια.

 

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα λοιπόν, τόσο από το Koutipandoras, όσο και από το Documento, στο μισό βίντεο οι έλικες των ελικοπτέρων Καϊόβα κινούνται δεξιόστροφα (στο ξεκίνημα του βίντεο για παράδειγμα όταν δείχνουν να απογειώνονται σε σειρά) και στο άλλο μισό κινούνται αριστερόστροφα. Όπαβς αποκάλυψε ο ειδικός, τα Καϊόβα, όπως και σε όλα τα Αμερικανικά ελικόπτερα, ο έλικας κινείται αριστερόστροφα και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να εξηγήσει δεξιόστροφη έλικα σε Καϊόβα.

Τελικώς την απορία έλυσε ο σκηνοθέτης, ο οποίος αφού είδε το βίντεο με διαβεβαίωσε ότι κάποιος του οποίου ο εγκέφαλος δεν είναι τόσο πολύστροφος όσο οι έλικες των ελικοπτέρων, επειδή είχε σε πλάνα μόνο την προσγείωση των ελικοπτέρων, έπαιξε ανάποδα τα πλάνα για να δημιουργήσει και μία απογείωση. Έτσι φαίνονται οι έλικες να κινούνται ανάποδα, πράγμα αδύνατο στην πραγματικότητα.

Μετά από όσα έχουν συμβεί στις Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο διάστημα, τι άλλο περιμένει για να παραιτηθεί, ο Κωνσταντίνος Φλώρος; Όσο και εαν προσπάθησαν ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ να διαχειριστούν την κρίση και τις αποκαλύψεις με την παραγωγή…βίντεο που δείχνουν ελικόπτερα να απογειώνονται από την 110 ΠΜ, «Χρυσό Φοίνικα» δεν θα πάρουν. Μάλλον τα «Χρυσά Βατόμουρα» είναι πιο σίγουρα

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

Μαρίζα Κωχ

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

«60.000 Τούρκοι διαδήλωσαν έξω από το θέατρο που θα γινόταν το φεστιβάλ για να μην…

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

αεροδρόμιο 1

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

Το ζευγάρι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

kasselakis19

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε οτι συνομίλησε με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά την απώλεια του…