Newsroom

Newsroom

Υποψήφιος για την αντικατάσταση της αντικαταστάτριάς του ο Μπόρις Τζόνσον

Μπορεί να τον απέπεμψαν ουσιαστικά, μόλις πριν από τρεις μήνες, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον, μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας δηλώνει «παρών» και θέλει να αναλάβει ξανά τις τύχες του Συντηρητικού Κόμματος και της Βρετανίας.

boris johnson 0 1

Μάλιστα, η πρώην υπουργός πολιτισμού, Ναντίν Ντόρις, έσπευσε να κάνει το πρώτο βήμα, γράφοντας στο Twitter ότι «δεν υπάρχει ενωτικός υποψήφιος… Μόνο ένας βουλευτής έχει εντολή από τα κομματικά μέλη και από τη βρετανική κοινή γνώμη, μία εντολή με πλειοψηφία 80 εδρών- ο Μπόρις Τζόνσον».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να είναι υποψήφιος στην αναμέτρηση για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος για να αντικαταστήσει τη Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε σήμερα, ανέφεραν οι Times. Ο τέως πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, επιστρέφει «κατεπειγόντως» από την Καραϊβική, όπου βρισκόταν για διακοπές διότι όπως φέρεται να είπε η υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Τόρις είναι «ζήτημα εθνικής ευθύνης».

Kαι αν πολλοί αναρωτούνται αν μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να γίνει ξανά πρωθυπουργός της Βρετανίας, η απάντηση υπάρχει καθώς αφού η Λιζ Τρας παραιτήθηκε μετά από 44 ημέρες στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία της χώρας, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον ίδιο να τη διεκδικήσει και για τη Βρετανία να γυρίσει στα παλιά.

Μέχρι στιγμής, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της Λιζ Τρας ότι αποχωρεί από τα πρωθυπουργικά της καθήκοντα, στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται πρώτος ο μόλις τον Ιούλιο παραιτηθείς, Μπόρις Τζόνσον, ενώ τα στοιχήματα εμφανίζουν πρώτο τον Ρίσι Σουνάκ, υπουργό Οικονομικών του Τζόνσον ο οποίος μάλιστα δίνεται από τις εταιρείες ως το μεγάλο φαβορί.

Τα μέλη του κόμματος, που ανέρχονται σε 172.000, θα ψηφίσουν για να εκλέξουν νέο αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό μέσω ίντερνετ

Δημοσκόπηση της εταιρείας U-Gov που πραγματοποιήθηκε πριν παραιτηθεί η Λιζ Τρας σε ψηφοφόρους των Τόρις, έδινε στον Τζόνσον 32% και στον Σούνακ 23%.

Φυσικά υπάρχουν και πολλοί μέσα στο κόμμα που αντιδρούν, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει καν να είναι υποψήφιος, φοβούμενοι προφανώς και την αντίδραση των ψηφοφόρων, που διαρκώς αποστρέφουν το βλέμμα από το κόμμα, με τις δημοσκοπήσεις να το φέρουν να καταγράφει ιστορικά χαμηλά στην πρόθεση ψήφου.

 

Στην αντιπολίτευση που ζητούσε εκλογές ήδη εδώ και πολύ καιρό, η επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία είναι «κόκκινο πανί μπροστά στον ταύρο».

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, είπε ότι το κόμμα είναι έτοιμο να κυβερνήσει, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, αν και πρόσθεσε πρέπει να γίνουν τώρα. Ωστόσο, στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ο κάποτε «κόκκινος» Μπόρις στην πρωθυπουργία, δήλωσε ότι αυτό καθιστά το αίτημα για πρόωρες εκλογές ακόμη πιο ισχυρό.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ