Newsroom

Newsroom

ΥΠΟΙΚ: Να στείλουν οι θεσμοί γραπτώς τις αντιρρήσεις τους

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείο Οικονομικών άφησε ανοιχτό απόψε το ενδεχόμενο η επιστολή Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να μην σταλεί ούτε την Πέμπτη.

585ae1ef1dc524624f8b4dba

Ο ίδιος παράγοντας υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε στο πλαίσιο του EuroWorking Group να αποσταλούν γραπτώς στην Ελλάδα όλες οι αντιρρήσεις των θεσμών για το θέμα του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στους συνταξιούχους, προκειμένου στη συνέχεια η ελληνική πλευρά να απαντήσει λεπτομερώς επί αυτών των αντιρρήσεων.

Σε ερώτηση ως προς το ποιες είναι οι αντιρρήσεις, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι οι θεσμοί αναμένεται να ζητήσουν διαβεβαιώσεις για το αν η οικονομική ενίσχυση είναι εφάπαξ ή όχι, αν η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ θα ισχύσει μόνο για το 2017, αν θα διατηρηθεί η δέσμευση της Ελλάδας για την τήρηση του προγράμματος κλπ.

Πάντως, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος υποστήριζε ότι έχει ξεκαθαριστεί ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα συνδεθούν με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και θα ενεργοποιηθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις αρχές του χρόνου.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…