Newsroom

Newsroom

Υποχρεωτικά τα self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τα υποχρεωτικά self tests θα αφορούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που σχετίζονται με το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη

Υποχρεωτικά θα είναι τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όπως δήλωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας στη χώρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα καλούνται να κάνουν self test μία φορά την εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, τα self tests θα είναι υποχρεωτικά και για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων που σχετίζονται με το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία – ακτοπλοΐα, η εστίαση, η μεταποίηση, τα δικαστήρια.

Για την ώρα, όμως, δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τις επιχειρήσεις στις οποίες θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται self tests.

Για τη δήλωση θετικού αποτελέσματος πρόκειται να λειτουργήσει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ενώ όλα τα δικαιώματα, άδεια από εργασία ή σχολείο, κατοχυρώνονται με το θετικό τεστ, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη.

Η διάθεση των self test θα αρχίσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία, και κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ εβδομαδιαίως για διάστημα δύο μηνών. Προς αποφυγή συγχρωτισμού την πρώτη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα σε άτομα ηλικίας έως 67 ετών, καθώς είναι εργασιακά ενεργοί.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η συζήτηση για το τι ακριβώς θα γίνει με το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος