Υπόδικος για απάτη σε βάρος του δημοσίου μετακλητός στον Διαματάρη

Άλλη μια υπόθεση «αριστείας» που συνδέεται με τον Αντώνη Διαματάρη και τους κυβερνητικούς διορισμούς έρχεται στο φως της δημοσιότητας, και αφορά μάλιστα μετακλητό συνεργάτη του

diavataris

Κάτι παραπάνω από μεμονωμένο περιστατικό φαίνεται να είναι η υπόθεση Διαματάρη, καθώς η… «αριστεία» δε σταματά μόνο στο δικό του βιογραφικό με τις ψευδείς σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia, αλλά αγγίζει και συνεργάτες του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕφΣυν, ο Αντώνης Διαματάρης, με το ανύπαρκτο πτυχίο από το Columbia και την απροκάλυπτη κυβερνητική κάλυψη στην τρανταχτή αυτή υπόθεση αριστείας, προσέλαβε πριν κάποιες ημέρες ως μετακλητό υπάλληλο στο υπουργείο τον Τάσο Φιλιππάκο, υπόδικο για απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Φιλιππάκος ήταν στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) μέχρι που προέκυψαν οι βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος όλων των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ ο Τάσος Φιλιππάκος επέστρεψε στις ΗΠΑ, για να επανέλθει σήμερα διορισμένος στη νέα του θέση. Ο κ. Φιλιππάκος όπως και το σύνολο της διοίκησης της ΕΑΒ απασχόλησαν την ελληνική δικαιοσύνη, όταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα (για απιστία και απάτη) σε βάρος όλων των διοικήσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (2002-2012).

Τα δημοσιεύματα της εποχής εκείνης αναφέρονταν συνεχώς στις επισφαλείς συμφωνίες της ΕΑΒ, τους παχυλούς μισθούς, τις σπατάλες, την αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων κ.λπ. που είχαν συνέπεια να ζημιωθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο. Εκτενής ήταν και η αναφορά στο πλαστό πτυχίο του γενικού διευθυντή της εταιρείας που κατείχε παράνομα τη θέση με την ανοχή της διοίκησης, αλλά και για τα προσωπικά έξοδα του κ. Φιλιππάκου σε καταστήματα τα οποία χρέωνε στην επιχείρηση. Μάλιστα οι καταγγελίες του οικονομικού διευθυντή της ΕΑΒ, αντί να ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση, οδήγησαν στη δική του απόλυση το 2012 (επί υπουργίας Β. Βενιζέλου)!

Αποκαλυπτικές ήταν φυσικά και οι καταγγελίες εργαζομένων της εταιρείας για κακοδιαχείριση. Με εκτενή ρεπορτάζ το 2013 η εφημερίδα «Κεφάλαιο» (ιστότοπος capital.gr) σκιαγραφούσε τον βίο και την πολιτεία του Τ. Φιλιππάκου στην ΕΑΒ. «Οι πληροφορίες θέλουν τον επί οκταετία διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΒ να βρίσκεται στις ΗΠΑ με σκοπό να αποφύγει την επικείμενη “αναμέτρηση” με τη δικαιοσύνη, γεγονός που έχει κάνει κάποιους να μιλούν για νέα “υπόθεση Χριστοφοράκου”»!

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τον Τάσο Φιλιππάκο

Την αποκάλυψη για την περίπτωση Φιλιππάκου σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

«Σήμερα έρχεται μια ακόμη είδηση για τον κ. Διαματάρη, που σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη θα είχε αποπεμφθεί από την θέση του. Ο κ. Διαματάρης μπορεί να μην έχει ούτε μάστερ, ούτε πτυχίο αλλά έχει σύμβουλο με κακουργηματική δίωξη για απιστία & απάτη στην ΕΑΒ.» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…