Newsroom

Newsroom

Υπό κράτηση 16 στελέχη των Τελωνείων στην Βηρυτό

Στελέχη και εργαζόμενοι στο λιμάνι και στα τελωνεία της Βηρυτού έχουν τεθεί υπό κράτηση, στο πλαίσιο ερευνών για τη φονική έκρηξη της Τρίτης που οδήγησε σε εκατόμβη θυμάτων.

Beirut2

Ο στρατιωτικός εισαγγελέας, Φάντι Ακίκι, ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες αποτελούν στελέχη του διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνοι των εργασιών συντήρησης αλλά και εργάτες που απασχολούνται στην αποθήκη 12, όπου φυλάσσονταν οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου.

Οι αρχές έχουν πάρει καταθέσεις από 18 υπαλλήλους αλλά και εργάτες που συμμετείχαν στη συντήρηση της αποθήκης. Τα ονόματα τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Σημειώνεται μόνο ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο Ρώσος επιχειρηματίας που φέρεται να είχε στην ιδιοκτησία του το πλοίο Rhosus.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν ΜΜΕ του Λιβάνου, ο επιχειρηματίας απάντησε σε σειρά ερωτημάτων από τις Αστυνομικές Αρχές σχετικά με το επίμαχο φορτίο, έπειτα από αίτημα των Αρχών του Λιβάνου και οι απαντήσεις θα αποσταλούν στη χώρα τις επόμενες ώρες.