Υπό κατάληψη το παλαιό νοσοκομείο Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη – «Να ανοίξουν τώρα όλα τα κλειστά νοσοκομεία», απαιτούν οι διαδηλωτές

«Διεκδικούμε το αυτονόητο για το δημόσιο συμφέρον. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για αυτό παλεύουμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους ενώ οι διαδηλωτές εξέφρασαν την άποψη ότι το νοσοκομείο πρέπει να ξαναλειτουργήσει.

5522120

«Διεκδικούμε το αυτονόητο για το δημόσιο συμφέρον. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διαμαρτυρομένων.

Νέα συμβολική κατάληψη του παλαιού νοσοκομείου Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν διαδηλωτές που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Καμάρας.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο έπειτα από κάλεσμα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και ζητούν το νοσοκομείο να ανοίξει προς χρήση για τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη για σήμερα συνέλευση της ΒΙΟΜΕ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του νοσοκομείου Λοιμωδών.

«Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών- Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών – Να ανοίξουν τώρα όλα τα κλειστά νοσοκομεία», απαιτούν οι διαδηλωτές.

Μετά τις 20:00, στο κατειλημμένο Λοιμωδών θα παίξουν μουσική οι:
– Δημήτρης Ζερβουδάκης
– Next Door 
– Γιώργος & Θάνος Μάρκος
 

Η ανακοίνωση των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στην κατάληψη:

Σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου, μετά την απεργία, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης μαζί με άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης, άνοιξε το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο Λοιμωδών.

Καταλάβαμε συμβολικά το νοσοκομείο Λοιμωδών και καλούμε τους κατοίκους τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην κατάληψη.

Η ΒΙΟΜΕ ανακοίνωσε πως μεταφέρει την σημερινή καθιερωμένη της συνέλευση στις 19:00 στο Λοιμωδών.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας και άλλων καλλιτεχνών που στηρίζουν την κινητοποίηση. Ανοίγουμε το Λοιμωδών; Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε!

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…