Υπο κατάληψη οι Πρυτανείες Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Θράκης

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των φοιτητικών συλλόγων για την Πανεπιστημιακή αστυνομία και το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. 

5250607 0

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από φοιτητές, οι οποίοι μεταξύ άλλων αντιδρούν στον νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τα σχέδια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η Συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  αναφέρεται, ότι «καταπατάται το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο για την εν δυνάμει καταπάτηση της ελεύθερης διάδοσης ιδεών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, βάζοντας την Αστυνομία μέσα σε αυτά».

Υπό κατάληψη τελεί εδώ και λίγες ώρες και η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα φοιτητών εισήλθε και κατέλαβε το κτίριο όπου στεγάζεται η Πρυτανεία εντός της Πανεπιστημιούπολης και επέδωσε επιστολή από την οποία προκύπτει ότι ο λόγος της συγκεκριμένης κίνησης είναι ο ψηφισθείς νόμος για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εντάσεις ή πρόκληση φθορών στο υπό κατάληψη κτίριο, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η συνέλευση των φοιτητών αναφορικά με το χρόνο διάρκειας της κατάληψης. 

 

 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…