Newsroom

Newsroom

Υπό αντίξοες συνθήκες ζουν πρόσφυγες στο υπό κατάληψη από "αλληλέγγυους" κτίριο του πρώην νοσοκομείου Πατησίων

Κάτω από αντίξοες υγειονομικές συνθήκες ζει, αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής, αριθμός προσφύγων και μεταναστών σε κτίριο του πρώην νοσοκομείου Πατησίων στο οποίο «Αλληλέγγυοι» έχουν κάνει κατάληψη.

57b5c56a1dc52499398b4794

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο koutipandoras.gr, κάτοικοι της περιοχής, η δυσοσμία ειδικά της μεσημεριανές ώρες γίνεται έως και αφόρητη, καθώς πολλά νερά από το υπό κατάληψη κτίριο χύνονται ανεξέλεγκτα στο δρόμο.

Οι συνθήκες κλιματισμού δε μέσα στο κτίριο είναι ελλιπής με αποτέλεσμα όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία οι πρόσφυγες να υποφέρουν.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε αναρμόδιο, μιας και όπως μας τονίστηκε, πρόκειται για κατάληψη και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου.

Στην αστυνομία αν και είναι γνωστή η κατάσταση δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά σκέψη για συνεργασία με υγειονομικέ Αρχές ώστε να καλυτερέψουν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στο υπό κατάληψη κτίριο.

Ωστόσο από ΄τι φαίνεται, η κατάσταση είναι σε γνώση και του υπουργείου Υγείας καθώς τις τελευταίες ημέρες όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, σταθμεύει σχεδόν κάθε βράδυ, ασθενοφόρο στο σημείο.

Οι μόνοι που φροντίζουν σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, για την σίτιση των ανθρώπων αυτών είναι οι «αλληλέγγυοι», που όμως όπως καταδεικνύεται από το αποτέλεσμα δεν έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια και υποδομές ώστε η συμβίωση των προσφύγων με τους κατοίκους της περιοχής να γίνεται χωρίς καμία όχληση.

Ως αποτέλεσμα υπάρχουν πληροφορίες για συγκέντρωση υπογραφών από μερίδα κατοίκων με στόχο την απομάκρυνση των ανθρώπων αυτών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής να ζητήσουν την συνδρομή της Χρυσής Αυγής στο θέμα αυτό.

Το ζητούμενο, όπως τονίστηκε από τους καταγγέλλοντες στο koutipandoras.gr, είναι να υπάρξει η κρατική αιγίδα ώστε οι συνθήκες υγιεινής για τους πρόσφυγες να καλυτερέψουν και να αποφευχθεί οποιαδήποτε άσχημη εξέλιξη.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…