Newsroom

Newsroom

Υπέρβαση του ορίου για το όζον, διαβάστε τί πρέπει να κάνουμε για να προφυλαχθούμε

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε πως σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης…

athina 4

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε πως σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τρεις σταθμούς μέτρησης.

Ειδικότερα, μέχρι τις 16:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 189 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 199 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 186 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε τις ακόλουθες συμβουλές:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».