Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα με τα προαπαιτούμενα

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος - 154 υπέρ, 144 κατά.

5a8d5d6d1dc524d84e8b464c 2

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες. Ολοκληρώνονται έτσι τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος. 

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δημιουργήθηκε πρόβλημα καθώς 20 βουλευτής δεν ψήφισαν τέσσερα άρθρα, λόγω τεχνικού λάθος. 

Σε σύνολο 298 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση ψήφισαν όχι.

Στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ παρόντες ήταν 292 βουλευτές και υπερψηφίστηκε από τους 154 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

H συζήτηση του πολυνομοσχεδίου έγινε σε υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Λίγο μετά τις 3 ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία με βάση το σχετικό αίτημα που υπέβαλε το ΚΚΕ.

«Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από 8 χρόνια είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Διαβάστε σχετικά: Μεσοπρόθεσμο 2019 – 2022: Tαχεία αποκλιμάκωση της ανεργίας, μείωση της φορολογίας και κοινωνικές δράσεις

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…