Υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό του 13χρονου Θανάση – Τι λέει η οικογένεια του

Έχουν περάσει έξι ημέρες από την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 13χρονος Θανάσης από το Περιστέρι και οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του παραμένουν άκαρπες.

5abcd47c1dc524dc048b45ea

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος όπως λέει στο koutipandoras.gr «δεν έχει επαναληφθεί τέτοια συντονισμένη προσπάθεια ποτέ, δεν υπάρχει αστυνομικός που να μην έχει την φωτογραφία του μικρού Θανάση». 

Το θλιβερό είναι ότι το παιδί δεν έχει βρεθεί ακόμα και ο βασικότερος κίνδυνος είναι να το έχουν βγάλει ήδη εκτός συνόρων.

Αυτό που δυσκολεύει περισσότερο το έργο των Αρχών είναι ότι οι πληροφορίες από την πλευρά της οικογένειας δεν διευκολύνουν τις έρευνες.

Το αγόρι είχε οδηγηθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού σε ηλικία 9 ετών και όπως είπε στο koutipandoras.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

 «Ήταν ένας Μόγλης δεν ήξερε να πάει μονός του στην τουαλέτα» λέει ο κ. Γιαννόπουλος και προσθέτει πως το πρόβλημα του συγκεκριμένου παιδιού δεν ήταν ότι ζούσε σε ένα φτωχικό περιβάλλον αλλά ότι ζούσε σε συνθήκες φρίκης. Μάλιστα τόνισε ότι πριν ο 13χρονος Θανάσης πάει στο κέντρο, τον είχαν αναγκάσει ακόμα και να ζητιανεύει. Αφότου όμως πήγε στο κέντρο, η ζωή του απέκτησε μια κανονικότητα. 

«Η ζωή του είχε αποκτήσει μια κανονικότητα», λέει ο κ Γιαννόπουλος. «Η κατάστασή του ήταν πολύ κακή μόλις μπήκε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Είχε ψυχολογική στήριξη και είχε αρχίσει να αποκτά ενδιαφέροντα, να πηγαίνει σχολείο και να ασχολείται με το μπάσκετ».

Υπενθυμίζεται ότι ο 13χρονος πήγε στο μάθημα αγγλικών που είχε αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο κέντρο. Οι υπεύθυνοι είναι σίγουροι ότι το παιδί δεν σκόπευε να εγκαταλείψει το σπίτι. Δεν πήρε χρήματα, ούτε καν το μπουφάν του, ενώ δεν έχει κινητό τηλέφωνο.

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά