Newsroom

Newsroom

Υπέκλεπταν κωδικούς υποψηφίων και υπέβαλλαν μηχανογραφικά

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών, οι οποίοι φέρονται…

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών, οι οποίοι φέρονται να υπέκλεπταν κωδικούς υποψηφίων και να υπέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μηχανογραφικά δελτία εν αγνοία τους.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία δύο τελειόφοιτων Λυκείου. Όπως διαπίστωσαν, αδυνατούσαν να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους και είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να «κλειδωθούν».

Έπειτα από αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, οι αρχές εντόπισαν τους δύο τελειόφοιτους. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά