Ξύπνα Βασίλη: Η θρυλική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά στο θέατρο Ιλίσια

Ποιος θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και τα έθιμα μιας νέας εποχής; Ο ποιητής Φανφάρας είναι έτοιμος να δώσει το πνευματικό του μήνυμα.

ksupna basili3

Η αγαπημένη και διαχρονική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά που πήρε νέα πνοή με τη σκηνοθετική ματιά του Άρη Μπινιάρη και έκανε δυο sold out σεζόν στο Εθνικό Θέατρο, με το κοινό να ενθουσιάζεται από την 60’ς ατμόσφαιρα και το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα ειδωμένο αλλιώς, μεταφέρεται αυτό το χειμώνα στο θέατρο Ιλίσια.

Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;

Στη σκηνή του θεάτρου ανεβαίνουν οι ηθοποιοί Λαέρτης Μαλκότσης, Ελένη Ουζουνίδου, Άνδρη Θεοδότου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ηλίας Μουλάς, Λυδία Τζανουδάκη, Μαντώ Γιαννίκου, Θανάσης Ισιδώρου, Γιάννης Λατουσάκης για να μεταφέρουν με το κέφι και τη ματιά του Μπινιάρη την ατμόσφαιρα που αναδεικνύει και απογειώνει τις αρετές του έργου, αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με τον προβληματισμό και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα, που ο σκηνοθέτης συνδυάζει πάντα επιτυχημένα στις παραστάσεις του, με ευρηματικό τρόπο, με τη σύζευξη σύγχρονων μουσικών τάσεων και οπτικής τεχνολογίας, και την ψυχαναλυτική και υπαρξιακή ανάγνωση των κειμένων.

Η παράσταση του θρυλικού έργου του Δημήτρη Ψαθά θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου με τον Άρη Μπινιάρη να έχει κάνει τη διασκευή, τη σκηνοθεσία και να έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών, με δυο μουσικούς επί σκηνής, τον Πάρι Μέξη να έχει κάνει τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις προβολές των βίντεο και τον ποιητή φανφάρα να περιμένει να απαγγέλει ξανά την εμπνευσμένη ποίησή του.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…