Χουλιαράκης: Αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. «Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων» απάντησε ο κ. Χουλιαράκης σε ερώτηση δημοσιογράφου.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Στο γραφείο του Νίκου Βούτση, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, παραδίδοντας -ως είθισται- το προσχέδιο του προϋπολογισμού. 

«Ελπίζω μέχρι να γίνει σχέδιο προϋπολογισμού και να μέχρι να το εγκρίνουμε το Δεκέμβριο, να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προβλέψεις» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και κάλεσε τον κ. Χουλιαράκη να παραθέσει το σχόλιό του για τα βασικά στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

«Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι εντός στόχων. Ο προϋπολογισμός του 2017 έχει μία πολύ σημαντική υπέρβαση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, εννοώντας ως προς την τελευταία φράση του την υπέρβαση στα έσοδα. «Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων» απάντησε ο κ. Χουλιαράκης σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού συντάκτη.


Πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,57% προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2018

Το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης του 2018, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 3,57% του ΑΕΠ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Για το 2017 το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού εκτιμά σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου του 1,75%.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η διατηρήσιμη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οφείλεται στην εμπέδωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στη σημαντική δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας. Τα παραπάνω, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συνδυάζει με επιτυχία τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακόμα υπουγραμμίζει ότι στα επόμενα έτη, οι ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης είναι επαρκείς για να εξασφαλίζουν τόσο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και τον δημοσιονομικό χώρο, ώστε να εφαρμοστούν οι μειώσεις φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που προβλέφθηκαν και ψηφίστηκαν με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021.

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: «Παράνομο και αδύνατο να είσαι κορίτσι» υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν

«Είναι επιτακτικό να αποκαλέσουμε το αφγανικό καθεστώς αυτό που πραγματικά είναι: ένα καθεστώς απαρτχάιντ βασισμένο…

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Τραγωδία στην Πιερία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών των οχημάτων χρειάστηκε να επιχειρήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 6…

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πότε κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πότε κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

Ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας ενώ ο…