Ξηλώνει στελέχη των συγκοινωνιών ο Ραγκούσης

[…]

isap

Ο υπουργός υποδομών Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Διευθύνοντα συμβούλου της ΣΤΑ. ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) Ι. Σπυράκου, εταιρείας που περιλαμβάνει τα μέσα σταθερής τροχιάς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργού έγινε γιατί υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια στο υπουργείο για καθυστερήσεις στην εξυγίανση των συγκοινωνιών καθώς και στο πάγωμα των μετατάξεων και την απουσία νέων συμβάσεων εργασίας. Οι καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρές αποκλίσεις στο επιχειρησιακό σχέδιο για τις συγκοινωνίες και στα οικονομικά των εταιρειών μέσων σταθερής τροχιάς.
Στην εταιρεία ΣΤΑ.ΣΥ που είναι ο νέος φορέας για τα επίγεια και υπόγεια μέσα σταθερής τροχιάς και προέκυψε από την συγχώνευση των ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ προβλέπεται η απασχόληση 2600 εργαζομένων. Λόγω των αντιδράσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων έχουν παγώσει οι μετατάξεις που προβλέπονταν, ενώ έχει καθυστερήσει και η υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…