Newsroom

Newsroom

Ξεσπούν οι φιλοζωικές οργανώσεις μετά τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα

Ζητούν δεύτερη νεκροψία για το ζώο, που ξεψύχησε στη μέση του δρόμου, και καταγγέλλουν ότι υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

347563114 582510274071481 1711093313902460149 n 1068x597 1

Την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα, το οποίο ξεψύχησε στη μέση του δρόμου, ενώ μετέφερε τουρίστες με άμαξα.

 

«Φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες», ξεσπούν από την πλευρά τους οι φιλοζωικές οργανώσεις. Όπως τονίζουν, έχουν προβεί πολλές φορές σε ανάλογες καταγγελίες, αλλά δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς και τις Αρχές.

Μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα, δήλωσε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην Αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες».

Όπως ανέφερε, έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

«Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα», κατήγγειλε η κυρία Τζώρα.

«Μας έχει λυπήσει πάρα πολύ το γεγονός αυτό στο νησί. Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό στο νησί. Δεν θέλουμε να βγαίνει χρήμα εις βάρος ζώων», πρόσθεσε.

Ζητούν δεύτερη νεκροψία

Παράλληλα, εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων ζητούν τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας με δικό τους κτηνίατρο στο άλογο, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης, που έδειξαν ότι δεν υπήρξε ίχνος κακοποίησης στο ζώο.

Οι ίδιες οργανώσεις κάνουν λόγο για «κουκούλωμα» των πραγματικών αιτιών της νεκροψίας, υποστηρίζοντας ότι το άλογο ήταν εξασθενημένο από ασθένεια και δεν άντεξε το βάρος της γεμάτης από κόσμο άμαξας και την ακραία θερμοκρασία.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης, Νατάσα Μπομπολάκη, δήλωσε στο Τhesstoday.gr ότι «το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του».

Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους. 347563114 582510274071481 1711093313902460149 n 600x337 1

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.