Με το ζόρι εκ περιτροπής εργασία στη ΒΙΣ Βόλου - αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Από σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας στη βιομηχανία συσκευασιών ΒΙΣ Βόλου με απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου, όμως το Σωματείο αντιδρά και δηλώνει την αντίθεσή του ενώ ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με φορείς σε Βόλο και Αθήνα για να ενημερώσει για τα όσα έχουν περιέλθει σε γνώση του.

NewsRoom 22/02/2019 | 20:23

Καταγγέλλει την εταιρία ότι επιχειρεί να μετακυλίσει το κόστος των ατυχών επιλογών της στις πλάτες των εργαζόμενων, επιβάλλοντας το σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, με απασχόληση μια λιγότερη ημέρα την εβδομάδα.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Προσωπικού «ΒΙΣ Βόλου», αφού έλαβε γνώση εγγράφως των θέσεων της Εταιρίας και των λόγων που αυτή τώρα επικαλείται, για να επιβάλει την εφαρμογή Συστήματος εκ περιτροπής εργασίας, από 22/02/2019 έως 12/04/2019, με απασχόληση μια λιγότερη ημέρα την εβδομάδα (Παρασκευή) κάνει γνωστά τα εξής:

Το Σωματείο σε καμία περίπτωση δεν συναινεί με την προτεινόμενη, κι εκβιαστική (έναντι απολύσεων!) αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο.

Και τούτο γιατί δεν είναι η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων η αιτία (και άρα η λύση τώρα) του προβλήματος, αλλά η ίδια η επιλογή της Εταιρίας, να αναζητήσει την πρώτη ύλη από την «πιο φθηνή αγορά του Εξωτερικού», σύμφωνα με δική της, εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εκτίμηση της, που οδήγησε, όμως, στο κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιϊας!

Σήμερα και εξαιτίας του επίσης εσφαλμένου προοδευτικού περιορισμού των δραστηριοτήτων της Εταιρίας, με αποκλειστική και πάλι ευθύνη της, έρχεται η ίδια και επιχειρεί να μετακυλίσει το κόστος των ατυχών αυτών επιλογών της στις πλάτες των εργαζόμενων, οδηγώντας τους στο εκβιαστικό δίλημμα «ή αποδέχεστε αυτήν την κατάσταση και αυτές τις αλλαγές ή το μέλλον του εργοστασίου καθίσταται άδηλο»!

Οι εργαζόμενοι, όμως, που δεν ανέχονται να τους αντιμετωπίζουν σαν αφελείς, πολύ δε περισσότερο, να τους εκβιάζουν, και γνωρίζοντας καλά και από πρώτο χέρι τις αιτίες αυτής της κατάστασης, με ΑΠΟΦΑΣΗ της Γενικής τους Συνέλευσης ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ την πρόταση αυτή της Εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θεωρούν πως ουδείς περισσότερο από τους ίδιους και τους οικογένειές τους δεν πονά και δεν νοιάζεται για το μέλλον του εργοστασίου, για τον λόγο δε αυτόν και δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια σε βάρος τους, προκειμένου να επικαλυφθούν οι ευθύνες εκείνων που πραγματικά τις φέρουν.

Πηγή: myvolos.net  

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.