Ξεπουλάνε και την παραλία της Ηρακλειάς προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους

Στο στόχαστρο επιχειρηματιών έχει μπει, για τα καλά, η γοητευτική Ηρακλειά στην άγονη γραμμή των Κυκλάδων, σύμφωνα με τους κατοίκους…

iraklia

Στο στόχαστρο επιχειρηματιών έχει μπει, για τα καλά, η γοητευτική Ηρακλειά στην άγονη γραμμή των Κυκλάδων, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού. Το Λιβάδι, η μοναδική προσβάσιμη παραλία βρίσκεται στη λίστα των ακτών που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ με αποτέλεσμα να προκαλούνται «αναταράξεις».

Οι κάτοικοι έχουν ήδη παρατηρήσει ορισμένες κινήσεις επιχειρηματιών που άρχισαν να μετράνε την περιοχή, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής».

Μιλώντας στην εφημερίδα, οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι «ακόμη κι αν αυτό είναι σε βάρος της ανάπτυξης της Ηρακλειάς, προτιμούμε ο κόσμος να κάνει ελεύθερα τα μπάνια του, παρά να αλλοιωθεί η περιοχή και να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση»

Εκτός από το Λιβάδι, το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί και άλλες τέσσερις περιοχές υγρότοπων σε Νάξο, Μήλο και Ανδρο, που μάλιστα βρίσκονται εντός των ορίων περιοχών Natura 2000, καθώς και έναν υγρότοπο που θεωρείται καταφύγιο άγριας ζωής αλλά και τρεις περιοχές υγροτόπων σε Πάρο και Αντίπαρο που έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενοι.

Στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται επίσης ο Γαλησσάς στη Σύρο, η Αγεσαρνή-Λίμνη Αλυκής στη Νάξο, η Αλυκή Πάρου, ο Αγιος Προκόπιος στη Νάξο και το Ατένι της Ανδρου.

Το ΤΑΙΠΕΔ από την πλευρά του, τονίζει ότι οι παραλίες αυτές, δεν είναι όλες προς πώληση. Υποστηρίζεται ότι η τοποθέτηση των εκτάσεων αυτών στη λίστα και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο γίνεται για λόγους διαφάνειας, προκειμένου να γνωστοποιηθεί δημόσια η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…