Newsroom

Newsroom

"Ξεμένουμε από χρήματα": τί γράφει η FAZ για τις διαπραγματεύσεις

«Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές…

«Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν βλέπουν πρόοδο από την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των δύο πλευρών μπορεί να περιγραφεί ακόμη και ως ”σοκαριστική”». Τα παραπάνω αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα «FAZ» σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους εταίρους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απογοήτευση των εταίρων εδράζεται στην «άρνηση» της Αθήνας να προχωρήσει στα μεταρρυθμιστικά μέτρα. Στέλεχος της Ευρωζώνης που πήρε μέρος στις συζητήσεις δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει για μείωση των συντάξεων του Δημοσίου. Η ίδια πηγή υποστηρίζει, εξάλλου, πως οι Έλληνες έστειλαν νέο εκπρόσωπό τους, τον Νίκο Θεοχαράκη (φωτό), που τους είπε ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα ξεμείνει από χρήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης δεν το συμμερίστηκαν απαντώντας στον κ. Θεοχαράκη πως η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σε θέση να εκπληρώσει να διεθνείς υποχρεώσεις της.

Κατά την FAZ, οι εκπρόσωποι του EuroWorking Group έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση διορία μέχρι τις 20 Απριλίου για να υποβάλουν αποδεκτή λίστα μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να γίνει η τελική αξιολόγηση στις 24 Απριλίου, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…