Newsroom

Newsroom

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι απολογίες στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Τη Δευτέρα αναμένονται πιθανότατα να ξεκινήσουν οι απολογίες των 19 κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, με πρώτο κατηγορούμενο που θα ανοίξει…

Τη Δευτέρα αναμένονται πιθανότατα να ξεκινήσουν οι απολογίες των 19 κατηγορουμένων στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, με πρώτο κατηγορούμενο που θα ανοίξει την αυλαία των απολογιών τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Για ακόμη μια φορά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγορουμένων του κατηγορούμενου πρώην υπουργού να αρχίσουν οι απολογίες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , δηλαδή στις 26 Αυγούστου. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου. Οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου αναμένεται να καταθέσουν και εγγράφως τη δυσαρέσκειά τους.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Δευτέρα οπότε και θα αποσαφηνιστεί τι στάση θα τηρήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αν δηλαδή απολογηθεί ή όχι, αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, κάποιοι εκ των οποίων έχουν δηλώσει ότι δεν θα απολογηθούν εάν προηγουμένως δεν έχει απολογηθεί ο πρώην υπουργός.


Αίτηση Τσοχατζόπουλου να μην καταθέσει τη Δευτέρα

Στο μεταξύ ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέθεσε αίτηση να μην καταθέσει τη Δευτέρα, διότι ο χρόνος για την απολογία του δεν είναι επαρκής.

«Μόλις σήμερα λήγει το στάδιο εκείνο της αποδεικτικής διαδικασίας (κατάθεση μαρτύρων κατηγορίας, ανάγνωση εγγράφων, κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης) που προηγείται της απολογίας των κατηγορουμένων, το δε χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι την έναρξη της απολογίας μου, στις 29-7-2013 δηλ., είναι μόλις τρεις ημέρες (!), μεσολαβούντος μάλιστα και του Σαββατοκύριακου, οπότε είναι ευνόητο ότι δεν προλαβαίνω καν όχι μόνο να συνεννοηθώ με τους συνηγόρους υπεράσπισής μου, αφού ουσιαστικά μόνο την Παρασκευή για δυο ώρες το απόγευμα μπορούν να με επισκεφθούν, αλλά ούτε καν προλαβαίνω να κάνω μια σύντομη έστω επισκόπηση – αναδρομή του μέχρι σήμερα συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού, ώστε να προετοιμάσω με κάθε λεπτομέρεια την υπεράσπιση του εαυτού μου».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρει ακόμη πως είναι πολύ λίγο το χρονικό διάστημα για να μελετήσει τόσο εκείνος όσο και οι συνήγοροί του τριάντα χιλιάδες εννιακόσιες είκοσι επτά σελίδες της δικογραφίας.

«Πώς είναι δυνατόν σε τρεις ημέρες, με ανεπαρκή δυνατότητα επικοινωνίας με τους συνηγόρους μου, να μελετήσω εκ νέου όλη αυτή την δικογραφία (τριάντα χιλιάδες εννιακόσιες είκοσι επτά σελίδες) με όλο το νέο αποδεικτικό υλικό που προέκυψε στην πολύμηνη ως τώρα διαδικασία; Είναι αδύνατον, και αν τελικά εξαναγκαστώ να απολογηθώ στις 29-7-2013 ουσιαστικά μου αφαιρείται το μοναδικό όπλο που διαθέτει ο κατηγορούμενος σε μια ποινική δίκη: αυτό της αξιοπρεπούς και επαρκούς υπεράσπισης της αθωότητάς του».

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός σημειώνει ακόμη:

«Αν εγώ απολογηθώ τώρα και οι λοιποί συγκατηγορούμενοί μου μετά από ένα σχεδόν μήνα, τότε εγώ μεν θα συρθώ κυριολεκτικά απροετοίμαστος και ανυπεράσπιστος, οι δε υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με μερικούς εκ των οποίων πιθανόν να υπάρχουν αντικρουόμενες θέσεις ή συμφέροντα, θα έρθουν κατάλληλα προετοιμασμένοι, αφού πέραν του ότι θα έχουν μελετήσει επαρκώς την δικογραφία ολόκληρη μέχρι σήμερα, θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και όσον αφορά την δική μου απολογία, εκμεταλλευόμενοι έτσι αυτό το λογικό – χρονικό κενό που θα μεσολαβήσει εις βάρος μου».

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους