Newsroom

Newsroom

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Ciaran»

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει σήμερα, Σάββατο (4/11) μεγάλο τμήμα της χώρας, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι. Μάλιστα αναφέρουν πως η κακοκαιρία θα σχηματίσει ένα «Π» πάνω από τη χώρα.

kairos xartes kakokairia

Η επέλαση της κακοκαιρίας ξεκίνησε στη χώρα με τη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, το Ιόνιο και σιγά σιγά τη δυτική Πελοπόννησο να βρίσκονται στο επίκεντρο των ισχυρών φαινομένων.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου η βορειοδυτική Ελλάδα δέχθηκε ισχυρή βροχόπτωση με συχνότητα κεραυνών. Ήδη η κακοκαιρία έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τα περισσότερα να εντοπίζονται προς το παρόν στη Φλώρινα, την Πάτρα, την Κέρκυρα και σε περιοχές των Ιωαννίνων.

Στη Φλώρινα, τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Πρόκειται για σημείο στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, όπου ένα μεγάλο τμήμα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο κατέρρευσε, ενώ φαίνεται πως έχει ραγίσει και η άσφαλτος στο συγκεκριμένο σημείο.

Προς το παρόν έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς. Σημειώνεται ότι, στον ίδιο δρόμο, σε περίπου 20 χιλιομετρα απόσταση, έχει καταρρεύσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας εδώ και μήνες και έχει τοποθετηθεί φανάρι για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πτώσεις δέντρων στην Πάτρα

Με ισχυρούς ανέμους ξύπνησε σήμερα η Πάτρα, με την κακοκαιρία να κάνει εμφανή την παρουσία της από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr.

Αυτοί οι ισχυροί άνεμοι ήταν που δημιούργησαν και τα πρώτα προβλήματα, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική δέντρα ξεριζώθηκαν στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου και στο Ρίο.

Ευτυχώς, δεν κινδύνεψαν πολίτες από την πτώση των δένρων, ενώ εκεί βρέθηκε η Πυροσβεστική για την απομάκρυνση των κορμών αλλά και Αστυνομία ώστε να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Καταστήματα με σακιά από άμμο

Μετά τις πλημμύρες από την έντονη νεροποντή της Πέμπτης, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες στην Πάτρα αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να είναι έτοιμοι για την κακοκαιρία που αναμένεται στην περιοχή, σήμερα, Σάββατο. Έτσι, επιστράτευσαν τσουβάλια με άμμο!

Τα τσουβάλια είναι ήδη είναι παραταγμένα έξω από τα καταστήματα προκειμένου να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην επέλαση του νερού, σύμφωνα με το thebest.gr που δημοσίευσε και τα σχετικά ντοκουμέντα.

πατρα1

Διακοπές ρεύματος στην Κέρκυρα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στην Κέρκυρα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Όπως αναφέρει το corfutvnews.gr, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα μικρής έκτασης, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά.

Συγκεκριμένα, φωτιά εκδηλώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ στον Χαλικούνα, στη Νότια Κέρκυρα, όπου έσπευσε η πυροσβεστική, ενώ μία πτώση δέντρου καταγράφηκε στο Σκριπερό, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κατολισθήσεις σε Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Πωγώνι

Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από τη νύχτα.

Ειδικότερα , προβλήματα κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου για Ραφήνα και Λαύριο- Κλειστό Ρίο-Αντίρριο

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ για ορισμένα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Από το λιμένα του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion jet .

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων αλλά και κάποιων συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνο και Κεραμωτή-Θάσο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που αναμένεται να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕΣΩ WINDY:

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

oaka

Πρωτοφανείς σκηνές έξω από το ΟΑΚΑ: Πλήθος κόσμου ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι ΠΑΟ-Μακάμπι

Δεν μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το παιχνίδι με την Μακάμπι, γεμάτο το…

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

AP19273687873353

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

Oι εταιρείες γνώριζαν ότι το δραστικό συστατικό του Zantac, η ρανιτιδίνη, θα μπορούσε να μετατραπεί…