Newsroom

Newsroom

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε το πρωί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, εν μέσω μαζικών συγκεντρώσεων στην περιοχή. 

diki xrisis avgis

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε το πρωί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, εν μέσω μαζικών συγκεντρώσεων στην περιοχή. 

Ωστόσο η δίκη διακόπηκε για τις 7 Μαΐου. Ο λόγος ήταν γιατί έπρεπε να οριστεί συνήγορος υπεράσπισης σε έναν από τους κατηγορούμενους ο οποίος δεν είχε δικηγόρο.

Νωρίτερα για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, μέσω τηλεδιάσκεψης, εκφωνήθηκαν τα ονόματα προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι βρίσκονταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους, στο δικαστήριο σήμερα είναι παρόντες οι 44, καθώς όλοι σχεδόν οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Παρών είναι μόνο ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Ήδη στο δικαστήριο κατατέθηκε από τον δήμο Κορυδαλλού αίτημα αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της δίκης, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την αναταραχή που θα προκαλέσει στην περιοχή η συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας σε μία κατοικημένη περιοχή, με πολλά σχολεία κοντά, τα οποία σήμερα παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), στην οποία συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία και η ΑΔΕΔΥ, ενώ στην οδό Σολωμού έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

 

Γονείς Παύλου Φύσσα

Στο δικαστήριο βρίσκονται από τις 8 το πρωί οι γονείς του Παύλου Φύσσα. Κανείς από τους δυο δεν προέβη σε δηλώσεις.

Εκείνος που μίλησε στους δημοσιογράφους έκανε μόνο ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος επεσήμανε ότι περιμένει ενστάσεις και εντάσεις στη δίκη, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το χώρο ακατάλληλο.

Τέλος, τόνισε πως η εντολή που έχει από την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού είναι να φτάσει το… μαχαίρι στο κόκκαλο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας του Π. Φύσσα

“Ξεκινάει η δίκη μετά από 19 μήνες, ελπίζουμε να προχωρήσει, αν και θα υπάρξουν εμπόδια, δικονομικά τα οποία δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει κανείς, θα υπάρξουν εμπόδια παραστάσεων, τα οποία πάλι δεν μπορεί να τα εμποδίσει κανείς, εκείνο το οποίο σας λέμε είναι ότι επιθυμία μας και προσπάθειά μας είναι να γίνει.

Ενώ υπήρξαν άλλοι χώροι, ήρθαμε εδώ όπου ο χώρος είναι ακατάλληλος. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη δημοσιότητα της δίκης. Δεν μπορεί να υπάρχουν 50 καθίσματα ακροατηρίου, δεν είναι δυνατό, ενώ υπάρχουν 70 κατηγορούμενοι.

Διακοπή της δίκης είναι στα αναμενόμενα.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμένει τη δικαίωση της και την αλήθεια. Η εντολή που έχουμε είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όποιοι ευθύνονται να πληρώσουν”.

 

Ξυλοδαρμός μαρτύρων

Επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Όπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτηρίου όπου διεξάγεται η δίκη, τέσσερις – πέντε φοιτητές δέχθηκαν επίθεση από «φουσκωτούς», την ώρα που κατέβαιναν από λεωφορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις φίλους του Παύλου Φύσσα. Ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο ενώ οι άλλοι δυο επέστρεψαν στο δικαστήριο.

 

Ένταση με πρωταγωνιστή βουλευτή του Ποταμιού

Ένταση δημιουργήθηκε στην αντιφαστιστική διαδήλωση στον Κορυδαλλό, όταν άτομα με καλυμμένα πρόσωπα είδαν τον Νίκο Ορφανό στο σημείο.

Τον προπηλάκισαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει καθώς όπως είπαν ««το κόμμα που εκπροσωπεί είναι υπέρ του μνημονίου».

Το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο Νίκος Ορφανός απομακρύνθηκε και επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…