Ξεκινάει για το ταξίδι της ζωής του ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα εισαχθεί στο νοσοκομείο στη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία.

NewsRoom 01/11/2019 | 20:43

Στην τελική ευθεία μπήκε η μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, στη Βοστόνη, προκειμένου ακολουθήσει μια πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδο.  


Ο μικρός, ο οποίος έχει ευαισθητοποίησει το πανελλήνιο με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις, MDA Ελλάς το οποίο έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του πρωτόγνωρου και συνάμα συγκινητικού εγχειρήματος της μεταφοράς και νοσηλείας του στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί στο νοσοκομείο Boston Children' s Hospital στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Επίσης από τις 27/9/2019 έως τις 31/10/2019 συγκεντρώθηκαν 3.681.100,15 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, κατόπιν επανειλημμένων προσπαθειών, υπήρξε επιπλέον μείωση του συνολικού εκτιμώμενου κόστους του νοσοκομείου, δεδομένου ότι το κόστος δεν θα καλυφθεί από τον ασφαλιστικό φορέα. Η νέα εκτίμηση ανέρχεται στα 2.787.325,66 δολάρια».

Στην εν λόγω τιμή περιλαμβάνεται το κόστος του φαρμάκου, οι υπηρεσίες χορήγησής του και η αμοιβή του ιατρικού προσωπικού που θα επιληφθεί. . Για το συνολικό κόστος, το οποίο θα περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς με ιδιωτικό αεροσκάφος ασθενοφόρο, αγοράς απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού που θα χρειάζεται να έχει μαζί του, διαμονής σε διαμέρισμα στη Βοστόνη, μετακίνησης, καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για την βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες), τυχόν νοσηλείας ή περαιτέρω νοσοκομειακών υπηρεσιών που ενδέχεται να προκύψουν και ότι άλλο χρειασθεί, θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός άμα τη επιστροφή του Παναγιώτη-Ραφαήλ στην Ελλάδα.

Όπως διευκρινίζεται, «ο μέσος όρος διάρκειας της παραμονής ανάλογων περιστατικών στη Βοστόνη, έπειτα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο ιατρό του νοσοκομείου, υπολογίζεται στους 2 με 3 μήνες».