Newsroom

Newsroom

Το ξεχωριστό μενού του εστιατορίου "Μελίλωτος" – To φαγητό στα καλύτερά του!

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου στην περιοχή της Αγίας Είρηνης στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα εστιατόρια της Αθήνας, ο "Μελίλωτος". Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες συναντούν την υψηλής ποιότητας ελληνική κουζίνα. Εκτός από το βασικό μενού, υπάρχει όμως και το μενού "Μελίλωτος Ευ Εσθίειν" που είναι μια συνεργασία του Σεφ Κωνσταντίνου Σιωπίδη και της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου και Food Blogger, Ευαγγελίας Ζευκιλή. Το ξεχωριστό αυτό μενού, περιέχει συνταγές με χαμηλά λιπαρά και επιλογές τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με έμφαση στην επιλογή των καλύτερων και πιο υγιεινών-ποιοτικών υλικών. Η κ. Ζευκιλή γράφει παρακάτω γι' αυτή τη συνεργασία.

5acf7d8e1dc5242f068b45be

Γράφει η Ευαγγελία Ζευκιλή

Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, μαζί με τον Σεφ Κωνσταντίνο Σιωπίδη, σας συστήνουμε το νέο ξεχωριστό και πεντανόστιμο μενού μας, το “Μελίλωτος Ευ Εσθίειν”*, που ήρθε να συμπληρώσει το ήδη υπάρχον (του εστιατορίου Μελίλωτος) και να εκτοξεύσει την εστίαση πολλά χρόνια μπροστά!

Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να σας αναφέρω με «λίγα λόγια και σταράτα» για το τι εστί «Chef Κωνσταντίνος Σιωπίδης-Εστιατόριο Μελίλωτος»! (για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε ήδη).

Λοιπόν, έχουμε και λέμε… Όσοι έχετε ήδη δοκιμάσει το φαγητό που μαγειρεύει καθημερινά στον Μελίλωτο, θα γνωρίζετε ότι οι συνταγές του είναι καθόλα υγιεινές, με τις πρώτες τους ύλες αποκλειστικά και μόνο Α’ ποιότητας! Μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί και στο πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι, εφόσον μάθει ότι ένας μικρός Έλληνας παραγωγός φτιάχνει με πολλή αγάπη ένα προϊόν, το οποίο μπορεί να εντάξει στις συνταγές του!

Επίσης, η μοναδικότητά του και η «τρέλα» για καλό-ποιοτικό υλικό και κατ’ επέκταση ποιοτικό φαγητό, αγγίζει πολλές των περιπτώσεων την υπερβολή, λαμβάνοντας ακραίες αποφάσεις σαν αυτή που πήρε πέρυσι το καλοκαίρι… η οποία ήταν… να μην εντάξει καθόλου ντομάτα (άκουσον άκουσον… καλοκαίρι–Ελλάδα–Ελληνικό εστιατόριο– Αθήνα-κέντρο με την τουριστική περίοδο στο pick της) στο μενού του Μελίλωτου για τον εξής απλό λόγο όπως αναφέρει: ‘’Δεν άνοιξα με τα χέρια μου μια ντομάτα και να μυρίζει ντομάτα’’! Τόσο απλά!

Όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!

Και, συνεχίζω… αυτό το επαγγελματικό μας «πάντρεμα» προέκυψε όταν κάποια στιγμή ο Κωνσταντίνος σκεπτόταν με ποιο τρόπο θα μπορούσε να πάει τις συνταγές του ένα βήμα παραπέρα, και του ήρθε αυτή η εξαιρετική (όπως αποδείχθηκε τελικά) ιδέα να δουλέψει μαζί μου και να ενώσουμε την εμπειρία μας και την «τρέλα» μας για την μαγειρική.

Από κοινού καταφέραμε να εξελίξουμε τις συνταγές του εστιατορίου, πολύ πολύ μπροστά στο μέλλον, διατηρώντας όμως την κουλτούρα και τη φιλοσοφία του παρελθόντος! Ναι, εμείς στον Μελίλωτο (γιατί πλέον αποτελώ μέλος της ομάδας) κάνουμε βήματα εμπρός, έχοντας όμως το βλέμμα μας στραμμένο πίσω στις ρίζες μας!

Σήμερα, λοιπόν, και μετά από 2 μήνες μεθοδικής δουλειάς, έρευνας για ποιοτικά υλικά, πολλή μελέτη και αμέτρητες ώρες μαγειρέματος και δοκιμών, με μεγάλη τιμή και περηφάνεια σας παρουσιάζουμε το νέο πεντανόστιμο μενού Μελίλωτος Eυ Εσθίειν που δημιουργήθηκε για όλους εσάς ανεξαιρέτως!

Στη φιλοσοφία του μενού Μελίλωτος Ευ Εσθίειν περικλείονται συνταγές με χαμηλά λιπαρά και επιλογές τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με έμφαση στην επιλογή των καλύτερων και πιο υγιεινών-ποιοτικών υλικών.

Για τους παραπάνω λόγους, το μενού καθίσταται ιδανικό για όλους ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων (κατά περίπτωση) αθλητών-λάτρεων της άσκησης, εκείνων που βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής-δίαιτας, ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 & 2, ατόμων με υπερλιπιδαιμίες (υψηλή χοληστερίνη), καθώς επίσης και όσων επιθυμούν ή πρέπει να επιλέξουν γεύματα ελεύθερα γλουτένης (gluten free) και χορτοφάγων (vegetarian), καλύπτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο όλες τις σύγχρονες ανάγκες-τάσεις διατροφής και προσφέροντας εντέλει μία ανεπανάληπτη εμπειρία φαγητού για όλους!

Γιατί για εμάς στον Μελίλωτο, το ευ εσθίειν και όλα όσα αυτό εμπερικλείει (το να τρως σωστά, υγιεινά, νόστιμα, απολαυστικά, χωρίς στερήσεις) είναι και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας!

Πέρα όμως του μενού που δημιούργησα σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε οποιαδήποτε συνταγή του, γιατί απλά θα εκπλαγείτε από την απλότητα, φυσική γεύση και νοστιμιά των συνταγών (θυμίζει φαγητό της Μαμάς)! Εγώ λατρεύω όλες τις συνταγές του και είμαι συχνή θαμώνας στον Μελίλωτο!

*Ευ Εσθίειν: Αρχαία Ελληνικά (Ετυμ: Να τρως καλά /σωστά)

Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να σας φιλοξενήσουμε στον Μελίλωτο και να το απολαύσετε!

ΠΗΓΗ: lightlife.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…