Newsroom

Newsroom

"Ξέχασε" να υπογράψει ο Βενιζέλος

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν φαίνεται απασχολημένος με τη σωτηρία της χώρας και την προεδρία…

3

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν φαίνεται απασχολημένος με τη σωτηρία της χώρας και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και δεν μπήκε στον κόπο να υπογράψει τους διορισμούς των προϊσταμένων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΣΔΟΕ.
Αυτή τη στιγμή 10 Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι μεγαλύτερες της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) είναι χωρίς διευθυντές. Εντύπωση προκαλεί πως ο Ευαγ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών δύο μέρες πριν αποχωρήσει υπέγραψε να γίνουν διευθυντές δύο μόνο στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών (Τσόλκας, Μαϊτος). Το ΣΔΟΕ λοιπόν παραμένει ανενεργό και οι μεγαλεπίβολες δεσμεύσεις του υπουργείου για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι σχέδια επί χάρτου.

Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτουμε οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών για καθορισμό ποσοτικών και ποιοτικών στόχων και αξιολόγηση της πορείας πάταξης της φοροδιαφυγής δεν μπορούν πρακτικά να υλοποιηθούν αφού πολλοί αρμόδιοι προϊστάμενοι δεν έχουν τοποθετηθεί στα αντίστοιχα νευραλγικά πόστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομικών με κάθε αφορμή αναφέρεται στην κατάρτιση του «Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής» που εκπονείται κάθε τρία χρόνια και περιλαμβάνει όλους τους άξονες για τις ετήσιες και εξαμηνιαίες δράσεις, στη πιλοτική εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των ελεγκτικών υπηρεσιών «ELENXIS» και άλλα τέτοια φιλόδοξα σχέδια που θα συμβάλλουν στο περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Κανείς από αυτούς τους σχεδιασμούς δεν πρόκειται πρακτικά να υλοποιηθεί αν δεν διοριστούν οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΣΔΟΕ. Η διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για ριζικές αλλαγές στο τομέα της φοροδιαφυγής δεν κρίνεται από τους σχεδιασμούς και τα πολυσέλιδα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή αλλά από τις πράξεις.



Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…