Ξαρχάκος σε Ηρώδειο: Θέλει αρετήν και τόλμην το τραγούδι

Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει τη μουσική παράσταση με τίτλο: «Θέλει Αρετή και Τόλμη το … Τραγούδι» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού Κυριακή 26 Σεπτεμβρίoυ. 

NewsRoom 05/08/2021 | 14:39

Συμμετέχει 11μελής Ορχήστρα Διεύθυνση Ορχήστρας: Σταύρος Ξαρχάκος και ερμηνεύει η Ηρώ Σαΐα. 

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο Έλληνας συνθέτης και μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος, προτείνει ένα πρόγραμμα δράσεων που προβάλουν τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Πρόκειται για τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική της μουσικής παράδοσης σε σχέση με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί να μας αφορά και να εμπνέει τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία. 

Στον τρίτο κύκλο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει και θα διευθύνει μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο με τίτλο «Θέλει Αρετή και Τόλμη το… τραγούδι».

Η δημιουργική «ανασύνθεση» και επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του συνθέτη, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν κι επιβεβαιώνει ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών, εξακολουθεί διαχρονικά να μας αφορά και να μας εμπνέει

Info:

Ημερομηνία:Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ώρα έναρξης:21:00

Καλλιτέχνης:Σταύρος Ξαρχάκος

Χώρος:Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Συμμετέχουν:Ηρώ Σαΐα

Σημεία Προπώλησης:Αποκλειστικά από viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς και τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Τιμή εισιτηρίου:VIP 50€, A Ζώνη 40€, Β Ζώνη 30€, Γ Ζώνη 25€, Δ Ζώνη 20€, Ε Ζώνη 15€

Extra Tips:Θα ακολουθηθoύν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα την περίοδο διοργάνωσης της συναυλίας.

Πληροφορίες Χώρου:Διονυσίου Αεροπαγίτου, Ακρόπολη,

τηλέφωνο: 21 03241807