Βρέθηκε χωρίς συμπτώματα ο ταξιτζής που μετέφερε τον φορέα του κορονοϊού MERS

Eντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που είχε μεταφέρει τον 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε…

Eντοπίστηκε ο οδηγός ταξί που είχε μεταφέρει τον 69χρονο Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS.

Ο ταξιτζής βρισκόταν εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες για να γιορτάσει το Πάσχα και είχε κλειστό το κινητό του. Τώρα αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί κι εκείνος από τον θανατηφόρο ιό. Δεν εμφανίζει, πάντως, συμπτώματα του ιού.

Στο μεταξύ, ο 69χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS. Η σύζυγός του, η οποία προέκυψε αρνητική στο σχετικό έλεγχο, παραμένει σε καραντίνα, όπως και οι επιβάτες της πτήσης με την οποία ήρθε στην Αθήνα ο 69χρονος.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 13 νέων κρουσμάτων του κορονοϊού MERS, αλλά τόνισε πως η ασθένεια δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας. Συγκεκριμένα, επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα κι ένα στο Νατζράν. Συνολικώς 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα κι από αυτούς οι 76 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο