Βρετανία: Το πρώτο μήνυμά του Καρόλου μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε τις θερμότερες ευχές του σε χώρα της Κοινοπολιτείας

καρολος1

Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε δημοσίως για πρώτη φορά μετά τη σοκαριστική διάγνωση του καρκίνου. Έτσι, την Τετάρτη (07/02), με αφορμή την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Γρενάδας, ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι έστειλε τα «συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχές του» στη χώρα, παρά τα τρέχοντα ανησυχητικά προβλήματα υγείας του.

Το βασιλικό ζεύγος έφυγε από το Clarence House, το σπίτι του στο Λονδίνο και πήγε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Λίγο αργότερα ελικόπτερο μετέφερε τον Βρετανό μονάρχη και τη σύζυγό του στο παλάτι του Σάντιγχαμ, μία από τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας στο Νόρφολκ, όπου αναμένεται να περάσει την περίοδο της θεραπείας του, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.

Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του μονάρχη και της συζύγου του μετά την ανακοίνωση του Παλατιού ότι διαγνώστηκε με καρκίνο.

 

 

Η πλήρης δήλωση του βασιλιά Καρόλου είχε ως εξής: «Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων πέντε δεκαετιών, παρακολούθησα με βαθύτατο θαυμασμό την οικοδόμηση του έθνους σας και τη διαμόρφωση της ξεχωριστής θέσης της Γρενάδας στον κόσμο και ως ουσιαστικό μέλος της οικογένειας της Κοινοπολιτείας μας. Μαζί, καθιερώσατε τη Γρενάδα ως υπόδειγμα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου. Μαζί, ανταποκριθήκατε στις πιο κρίσιμες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της βιοποικιλότητας προσφέροντας στον κόσμο ένα παράδειγμα ηγεσίας, ανθεκτικότητας και καινοτομίας. Μαζί, δώσατε ζωή στα λόγια του εθνικού σας ύμνου: “Αγωνιστείτε, χτίστε, προχωρήστε!”».

Ακόμα, ο Βρετανός μονάρχης πρόσθεσε: «Η σύζυγός μου και εγώ διατηρούμε τόσο ιδιαίτερες αναμνήσεις από την επίσκεψή μας στο όμορφο “Νησί των Μπαχαρικών” σας, πριν από πέντε χρόνια, και από τη θερμή και συγκινητική υποδοχή που μας επιφυλάξατε. Τότε, όπως και κάθε φορά που έχω συναντήσει πολίτες της Γρενάδας οπουδήποτε στον κόσμο, εντυπωσιάστηκα από την ανθεκτικότητά σας, τη δύναμη της κοινότητάς σας και την κοινή σας αποφασιστικότητα να κάνετε τη θετική διαφορά».

Βασιλιάς Κάρολος, Βασιλιάς Κάρολος Καρκίνος, Βασιλιάς Κάρολος Υγεία, Γρενάδα

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…