Βρετανία: Η τραγική ιστορία του βρέφους που δολοφονήθηκε σε ηλικία μόλις 10 μηνών από τους γονείς του (Εικόνες)

Σύμφωνα με τη νεκροψία το βρέφος είχε υποστεί 71 μώλωπες και 57 κατάγματα στα χέρια των γονιών του. Το ζευγάρι αργότερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη τουλάχιστον 29 ετών.

2222222

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση βρεφοκτονίας στη Βρετανία, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση για τις συνθήκες του θανάτου του 10 μηνών Φίνλεϊ από τους ναρκομανείς γονείς του, ενώ αποκαλύφθηκαν λάθη και παραλείψεις των κοινωνικών υπηρεσιών που είχαν αναλάβει να τον προστατεύουν πριν καν γεννηθεί.

Ο Stephen Boden και η σύντροφός τους Shannon Marsden σκότωσαν τον μικρό γιο τους Finley Boden, την ημέρα των Χριστουγέννων του 2020.

Σύμφωνα με τη νεκροψία το βρέφος είχε υποστεί 71 μώλωπες και 57 κατάγματα στα χέρια των γονιών του. Το ζευγάρι αργότερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη τουλάχιστον 29 ετών.

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα έρευνας της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων “Derby and Derbyshire Safeguarding Children Partnership” του Τσέστερφιλντ, όπου ζούσε το μωρό. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Φίνλεϊ “θα έπρεπε να είχε προστατευθεί με επαγγελματικές παρεμβάσεις”.

Το χρονολόγιο της σύντομης ζωής του Φίνλεϊ

Το χρονολόγιο της ζωής του μικρούλη Φίνλεϊ αποκαλύπτει μια ύπαρξη καταδικασμένη στη δυστυχία πριν καν γεννηθεί. Η τραγική κατάληξή του επιβεβαιώνει όλες τις ανησυχίες γι τον τρόπο που λειτουργούν οι κοινωνικές υπηρεσίες στη χώρα, καθώς τα μέτρα που είχαν ληφθεί…δεν απέδωσαν.

Δεν τον προστάτευσε κανείς: Η τραγική ιστορία του βρέφους στη Βρετανία που δολοφονήθηκε σε ηλικία μόλις 10 μηνών από τους γονείς τουmagnifing

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, η μητέρα του Σάνον Μάρσντεν ενημερώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες ότι είναι 20 εβδομάδων έγκυος. Χτυπά συναγερμός καθώς η νεαρή γυναίκα είναι καταγεγραμμένη χρήστρια ναρκωτικών. Τον επόμενο μήνα, Οκτώβριο 2019, ξεκινούν διαδικασίες με προσφυγή των κοινωνικών υπηρεσιών στο αρμόδιο δικαστήριο για να τεθεί υπό προστασία το αγέννητο παιδί.

Στις 16 Ιανουαρίου 2020, κοινωνική λειτουργός επισκέπτεται το σπίτι όπου κατοικούν οι γονείς του. Εκεί βλέπει τρύπες στην πόρτα του υπνοδωματίου, βρωμιά και ακαταστασία.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑmagnifing
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑmagnifing

Πέντε μέρες αργότερα, στις 21 Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα πριν από τη γέννησή του, ο Φίνλεϊ, αν και έμβρυο ακόμα, αποτελεί επισήμως προστατευόμενο άτομο σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία ανηλίκων. Στις 15 Φεβρουαρίου γεννιέται ο Φίνλεϊ και θα μείνει στο μαιευτήριο τις επόμενες τρεις μέρες. Τη μέρα που δίνεται το πράσινο φως για να βγει από το μαιευτήριο, στις 18 Φεβρουαρίου, το νεογέννητο δεν δίνεται στους γονείς του αλλά σε βρεφοκομείο. Μία εβδομάδα μετά, στις 25 Φεβρουαρίου, οι γονείς του υποβάλλουν αίτηση ζητώντας να τους δοθεί το μωρό.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι μακρά. Διαρκεί πάνω απο επτά μήνες. Αλλά τελικά, την 1η Οκτωβρίου 2020, εν μέσω πανδημίας και αυστηρών lockdown, δικαστήριο αποφασίζει ότι ο Φίνλεϊ, σε ηλικία 7,5 μηνών, μπορεί να επιστραφεί στους βιολογικούς του γονείς.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑmagnifing

Το δικαστήριο ορίζει ένα πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων που περιλαμβάνει επισκέψεις στο σπίτι των γονιών χωρίς επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού και ορισμένες διανυκτερεύσεις. Σε αυτό το πρόγραμμα προβλέπονται και 8 επισκέψεις κοινωνικών λειτουργών. Δεν θα γίνουν παρά μόνο δύο.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020, ο Φίνλεϊ είναι 9 μηνών. Το δικαστήριο αποφαίνεται ότι μπορεί να ζήσει μόνιμα με τους γονείς του. Δύο μέρες αργότερα, κοινωνική λειτουργός επισκέπτεται την κατοικία της οικογένειας και την επομένη κρίνεται απαραίτητο να τους επισκεφθεί γιατρός. Αποφασίζεται μια χαλαρή παρακολούθηση. Πριν περάσουν δέκα μέρες από την οριστική απόδοση του μωρού στους γονείς του, η μητέρα του, Σάνον Μάρσντεν, δεν απαντά στο τηλέφωνο. Αυτό δεν προβληματίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Στις 27 Νοεμβρίου, κλιμάκιο που αποτελείται από κοινωνική λειτουργό και νοσηλευτή επισκέπτονται απροειδοποίητα το σπίτι. Δεν βλέπουν κάτι το μεμπτό. Δύο μέρες αργότερα, οι γονείς του Φίνλεϊ τον βγάζουν βίντεο και φωτογραφίες με τα κινητά τους. Περνά άλλος ένας μήνας.

Στις 23 Δεκεμβρίου γίνεται ακόμη μια απροειδοποίητη επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας. Το κλιμάκιο των κοινωνικών υπηρεσιών δεν κατορθώνει να μπει μέσα. Ο πατέρας του Φίνλεϊ τους λέει ότι το μωρό έχει covid και ότι κοιμάται και εκείνοι δεν επιμένουν.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑmagnifing

Είναι παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2020, όταν ο Φίνλεϊ, σε ηλικία μόλις 10 μηνών θα βγει για την τελευταία του βόλτα με τους γονείς του στην πόλη Τσέστερφιλντ όπου ζούσαν.

Τι έδειξε η νεκροψία

Ο Finley βρέθηκε να έχει υποστεί 130 «φρικτά» τραύματα. Κατά την καταδίκη, η δικαστής Amanda Tipples είπε ότι το ζευγάρι που ήταν και οι δύο τοξικομανείς, είχε υποβάλει τον γιο τους σε «ασύλληπτη σκληρότητα», μόλις 39 ημέρες αφότου οι κοινωνικές υπηρεσίες τον έθεσαν ξανά στη φροντίδα τους.

Σύμφωνα με τη νεκροψία το βρέφος είχε υποστεί 71 μώλωπες, 57 κατάγματα στα χέρια των γονιών και το ζευγάρι αργότερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη τουλάχιστον 29 ετών.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι βρέθηκε κάνναβη στο αίμα του Finley, γεγονός που δείχνει ότι πρέπει να είχε εισπνεύσει καπνό τις τελευταίες 24 ώρες πριν από το θάνατό του.

Σύμφωνα με το δικαστήριο οι γονείς μετά το έγκλημα που διέπραξαν συνεργάστηκαν για να κρατήσουν τις Αρχές μακριά από τον Finley για να προστατεύσουν ο ένας τον άλλον και να καλύψουν τη φρικιαστική πράξη τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στη Μύκονο: Έθαψαν στο χώμα εκκλησάκι μέσα σε βίλα που ανήκε στον Ρέμο (εικόνες + video)

Καταγγελία-βόμβα από Κωνσταντοπούλου: Εθελοντής στο γραφείο του Μητσοτάκη ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη (Video)

Μανώλης ο Παλαιοχριστιανός: Αποκάλυψε ότι κατεβαίνει στην πολιτική – «Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί» (video)

Βασίλης Σίμος: O πρόεδρος της ιχθυαγοράς από το Survivor στην πολιτική – Σε ποιο κόμμα αναλαμβάνει εκπρόσωπος (video)

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

ΡΕΝΤΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί

Οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 29 που έχουν προγραμματιστεί να απολογηθούν σήμερα ενώπιον τριών…

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

λιαγκαςΜανεσης

Καρφί από τον Νίκο Μάνεση για τον Λιάγκα: «Ο Γιώργος προφανώς έχει περισσότερο IQ από μένα» (video)

Ο παρουσιαστής του Alpha απάντησε, στα αιχμηρά σχόλια που δέχθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα.