Βρετανία: Bουλευτής Συντηρητικών απειλεί με προσφυγή για συνέργεια της κυβέρνησης στα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Η επιστολή που γράφτηκε σε συνεργασία με τον συνδιευθυντή του ICJP Tayab Ali αναφέρει ότι θέτει σε γνώση των κυβερνητικών αξιωματούχων τις ποινικές τους ευθύνες εάν παρέχουν υποστήριξη στις ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης υπό συνθήκες υπό τις οποίες επίκεινται εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

AP23286684072612

Την πρόθεσή του να κινήσει νομικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της παραπομπής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για «συνέργεια της βρετανικής κυβέρνησης στα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα» ανακοίνωσε ο βουλευτής των Συντηρητικών, Κρίσπιν Μπλαντ.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου, κοινοποίησε τη σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Παρόλο που οι φιλοπαλαιστινιακές απόψεις του Blunt είναι γνωστές, είναι ένα εξαιρετικό βήμα για έναν συντηρητικό βουλευτή να κατηγορεί ηγέτες του ίδιου του κόμματός του για πιθανή συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου.

Η επιστολή συντάχθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για τη Δικαιοσύνη των Παλαιστινίων (ICJP) και αναφέρει πως:

«Υπό το πρίσμα της καταστροφικής κατάστασης που εκτυλίσσεται σήμερα στη Γάζα και των σαφών αποδείξεων ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου και βρίσκεται στα πρόθυρα διάπραξης μαζικών εγκλημάτων θηριωδίας στη Γάζα, η παρούσα επιστολή παρέχεται στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να τονιστεί ότι σύμφωνα με το διεθνές ποινικό δίκαιο και τη νομολογία του για την ατομική ποινική ευθύνη, η υποστήριξη που παρέχεται στους δράστες διεθνών εγκλημάτων μπορεί να διερευνηθεί και να διωχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Προσθέτει ότι οι αξιωματούχοι αυτοί είναι πιθανό να υπέχουν ατομική ποινική ευθύνη και μπορεί να διωχθούν με βάση το διεθνές ποινικό δίκαιο, σε εθνικά ή άλλα δικαστήρια.

Τονίζει επίσης ότι οι επιθέσεις στη Γάζα δεν έχουν συμμορφωθεί με την απαίτηση του διεθνούς δικαίου για αναλογικότητα και διάκριση, με αποτέλεσμα να σκοτώνονται και να τραυματίζονται αδιακρίτως παιδιά.

«Ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών έχουν ισοπεδωθεί, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. Αναφορές καταγράφουν ολόκληρες οικογένειες να σκοτώνονται -με όλα τα μέλη της οικογένειας- από κάθε γενιά, από τους νέους μέχρι τους ηλικιωμένους, να σκοτώνονται. Πάνω από 500 παιδιά έχουν ήδη σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου – σε διάστημα μόλις 6 ημερών» καταλήγει.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…