"The Lobster": Βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

Το πρώτο της βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου απέσπασε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Ο Αστακός. Πρόκειται για βραβείο κοστουμιών που απονεμήθηκε στην Σάρα Μπλέκινσοπ για την ταινία του έλληνα σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα, επιτροπή ανέφερε ότι το βραβείο Κοστουμιών της EFA απονέμεται στην Μπλέκινσοπ για την αξιοσημείωτη χρήση «χρώματος και σχήματος με έναν υπέροχο τρόπο που "ζωγραφίζει" κάθε πλάνο της ταινίας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε πώς κάθε ρούχο βοηθάει να υλοποιηθεί το όραμα του σκηνοθέτη.

colin farrell and rachel weisz in the lobster

Το πρώτο της βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου απέσπασε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Ο Αστακός. Πρόκειται για βραβείο κοστουμιών που απονεμήθηκε στην Σάρα Μπλέκινσοπ για την ταινία του έλληνα σκηνοθέτη. Συγκεκριμένα, επιτροπή ανέφερε ότι το βραβείο Κοστουμιών της EFA απονέμεται στην Μπλέκινσοπ για την αξιοσημείωτη χρήση «χρώματος και σχήματος με έναν υπέροχο τρόπο που “ζωγραφίζει” κάθε πλάνο της ταινίας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε πώς κάθε ρούχο βοηθάει να υλοποιηθεί το όραμα του σκηνοθέτη.

Είναι ένα από τα πρώτα βραβεία (τεχνικής φύσεως) που απονέμει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. 

Η Ακαδημία απένειμε, επίσης, τα εξής βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στον Μάρτιν Γκσλάχτ για την ταινία Goodnight Mommy, βραβείο μοντάζ στον Γιάτσεκ Ντρόσιο για την ταινία Body, βραβείο Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στην Σιλβί Ολιβέ για το The Brand New Testament, βραβείο Μουσικής στο συγκρότημα Cat’s Eyes για την ταινία The Duke of Burgundy και βραβείο Ήχου στους Βάσκο Πίμεντελ και Μιγκέλ Μάρτινς για την τριλογία Arabian Nights Vols. I-III.

Στις 7 Νοεμβρίου πρόκειται να ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

the lobster international 13895 large
Εισπρακτική επιτυχία

Ο Αστακός έχει ακολουθήσει εξαιρετική πορεία στο βρετανικό και το ελληνικό box office και εκτιμάται ότι σε Βρετανία και Ιρλανδία θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ σε εισπράξεις.

Σημειώνοντας πτώση μόλις 2% στις εισπράξεις της την δεύτερη εβδομάδα προβολής της, η ταινία έχει ακολουθήσει εντυπωσιακή πορεία στο box office για ανεξάρτητη παραγωγή. 

Αυτή την εβδομάδα, ο Αστακός θα κάνει πρεμιέρα και στη Γαλλία.

Στην Ελλάδα, η ταινία έχει κόψει 19.136 εισιτήρια, αριθμός εξαιρετικός εάν σκεφτεί κανείς τον περιορισμένο αριθμό αιθουσών στον οποίο προβάλλεται (μόλις 8 αίθουσες σε ολόκληρη την Ελλάδα).

Πηγή: in.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…