Newsroom

Newsroom

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Ας με αφορίσουν κιόλας, οι εκκλησίες ανήκουν στο λαό»

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Κέρκυρα τέθηκαν "εκτός εκκλησίας" εκτός και αν... μετανοήσουν για τα ομόφυλα ζευγάρια

eortologio pisth πίστη εκκλησία εορτολόγιο γιορτή

“Εκτός εκκλησίας” έθεσε η Μητρόπολη Κέρκυρας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, διότι δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις της Εκκλησίας και ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μεταξύ των “θυμάτων” της απόφασης αυτής είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, που μιλώντας στο Mega υποστήριξε πως πρόκειται για απόφαση που ελήφθη με υπόδειξη του μητροπολίτη Νεκταρίου και καλεί τους βουλευτές να μην παραστούν σε εθνικές και θρησκευτικές τελετές, παρά μόνο αν… μετανοήσουν.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα τον εμποδίσει να πάει στην εκκλησία την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την 25η Μαρτίου. “Οι εκκλησίες ανήκουν στο λαό, και στον Θεό, δεν ανήκουν σε ένα ιερατείο που θεωρούν ότι είναι ιδιοκτησία τους η εκκλησία, και η δομή της και η υποδομή της. Άρα να θεωρείτε βέβαιο ότι αυτός που σας μιλάει βεβαίως θα πάει, γιατ΄ιτο θεωρεί αφενός καθήκον του και σε κάθε περίπτωση και δικαίωμά του. Δεν κολλάω σε ενδεχόμενες αποδοκιμασίες, βεβαίως θα πάω, γιατί θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μου. Θα με αφορίσουν κιόλας; Ας με αφορίσουν. Δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Είμαι απόλυτος, όσο απόλυτος δεν ήμουν ποτέ στη ζωή μου“, τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…