«Βόμβες» Παπαδημούλη στη Γιάμαλη: Κατήγγειλε περίεργες δοσοληψίες Μητσοτάκη – Φον ντερ Λαιεν

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, βρέθηκε στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη και προχώρησε σε μια σειρά αποκαλυπτικών καταγγελιών

Καταγραφή 15

Όπως καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνον έχει μηδενική απορρόφηση από τα κονδύλια για πολιτική προστασία, δασοπροστασία και άλλα μέτρα προστασίας, αλλά την ίδια ώρα αφαιρούν αντιπλημμυρικά και σιδηροδρομικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μοιράσουν την πίτα του πακτωλού της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, σε μεγάλες επιχειρήσεις φιλικές προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ένα βήμα παραπάνω σχετικά με τη διαχείριση των κονδυλίων και τα αντιπλημμυρικά έργα έκανε με παρέμβασή του στο Κontra24, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση απένταξε σειρά αντιπλημμυρικών έργων ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, λίγες μόνο μέρες πριν την βιβλική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε αναφέροντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζει τροποποιήσεις προς την Κομισιόν για να διορθώσει τα… κακώς κείμενα, ενώ κατηγόρησε την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πώς κάνει πλάτες στην εξυπηρέτηση των σχεδίων Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναλυτικότερα, ο Δημ. Παπαδημούλης είπε: «Από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε πάρει πάνω από 30 δισ. ευρώ από το 2020. Ξέρετε ποια είναι η απορρόφηση για τα αντιπλημμυρικά έργα; Είναι 0%. Μπήκαν στο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα ύψους 117 εκατ. ευρώ, και από αυτά ως τον Ιούνιο του 2023 η απορρόφηση ήταν 0% εκ μέρους του επιτελικού κράτους της ΝΔ.

Για τη δασοπροστασία στο σχέδιο μπήκαν 377 εκατ. ευρώ και η απορρόφηση ήταν 2,46%. Και για την πολιτική προστασία και πρόληψη 187,5 εκατ. ευρώ και απορροφήθηκε το 0,52%.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.