Βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Παραδοχή Φλωρίδη ότι υπάρχει «σοβαρό κενό ασφαλείας»

Αναστάτωση επικρατεί στους δικαστές, όταν βρέθηκε ύποπτος φάκελος, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό και ήταν ξεχασμένος επί δέκα ημέρες σε γραφείο.

φλωριδης

Βαθιά ανησυχία για τα μέτρα ασφαλείας σε νευραλγικά κτίρια του δημοσίου προκαλεί η είδηση πως ο φάκελος με τον επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό που έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης παρέμεινε επί δέκα ημέρες στο γραφείο δίχως κανείς να το πάρει χαμπάρι.

Διαβάστε επίσηςΈνωση Δικαστών και Εισαγγελέων για φάκελο-βόμβα στη Θεσσαλονίκη: Δεν πτοούμαστε

Ο φάκελος ο οποίος είχε παραλήπτρια την πρόεδρο των Εφετών περιείχε ζελατοδυναμίτιδα – μία πολύ επικίνδυνη εκρηκτική ύλη η οποία μπορεί να σκοτώσει και φυσικά να προκαλέσει μεγάλες ζημιές ένα εκραγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα είναι παρόμοια με αυτήν που σκότωσε τον υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη το 2010.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως ο φάκελος πέρασε από το ειδικό μηχάνημα όταν η Πρόεδρος τον πήρε στα χέρια της και, όπως αναφέρει το thestival.gr κρίθηκε ύποπτος από την πρόεδρο Εφετών και πιο συγκεκριμένα από τον σύζυγό της, ο οποίος εντόπισε μεταλλικά αντικείμενα. Έπειτα το δέμα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, μεταφέρθηκε στο X-ray της εισόδου, κι αφού οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να τον εξετάσει. Όπως αποδείχθηκε τελικά περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, η οποία και θα μπορούσε να εκραγεί στα χέρια του παραλήπτη.

 

 

«Δεν ξέρουμε πώς πέρασε στο Μέγαρο η βόμβα»

Ο Τριαντάφυλλος Φούντας, πρόεδρος δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Open ανέφερε ότι  «στη Θεσσαλονίκη έχουμε ξαναζήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να έχει σκάσει βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποιο τέτοιο γεγονός καθώς θα μπορούσε να ήταν και μοιραίο. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μας γιατί στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Οι εργαζόμενοι βλέπουν πως ενώ είναι ένα μέγαρο που φυλάσσεται, με τους χιλιάδες ανθρώπους που έρχονται καθημερινά, φαίνεται πως εάν θέλει να περάσει κάποιος, θα το περάσει. Δεν ξέρουμε αν πέρασε από το μηχάνημα xray, από την κεντρική είσοδο».

«Σοβαρό κενό ασφαλείας»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, με την σειρά του προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το γεγονός ότι επι κυβέρνησης ΝΔ, το οργανωμένο έγκλημα έχει παρεισφρήσει εύκολα σε τομείς του δημόσιου τομέα με χαρακτηριστική ευκολία.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως: «Προφανώς έχουμε σοβαρό κενό ασφάλειας στο δικαστήριο. Γιατί το να φτάσει ένας τέτοιος μηχανισμός στο γραφείο της προέδρου των Εφετών και από κει στο γραφείο μιας άλλης προέδρου, δείχνει πως προφανώς κάτι δεν λειτουργεί καλά στους ελέγχους. Η αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το οποίο και πριν λίγα χρόνια είχε υποστεί μεγάλη βομβιστική επίθεση. Δεν αποκλείεται ο φάκελος να πήγε απευθείας στο γραφείο. Υπάρχει μια πύλη που δεν έχει μηχάνημα ελέγχου αυτό όμως δεν σημαίνει πως ότι περνάει από κει δεν πρέπει να πάει στο μηχάνημα».

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…