Newsroom

Newsroom

Βόλος: Μήνυση κατέθεσαν οι γονείς του 7χρονου που έπεσε θύμα bullying στο σχολείο του

Σε εξέλιξη ΕΔΕ από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση

bulling

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του 7χρονου αγοριού που υπέστη bullying από μεγαλύτερο μαθητή σε Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ιωνίας και ήδη προανάκριση διενεργεί η αστυνομία, ενω ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης-Αδιανόητο περιστατικό bullying σε σχολείο του Βόλου: Εγδυσαν και ζωγράφισαν τα οπίσθια 7χρονου μαθητή δημοτικού

Επιπλέον το περιστατικό διερευνάται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο σχολείο σύσκεψη παρουσία του Προϊσταμένου Α’θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Πολύζος, δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 7χρονος βρέθηκε στο στόχαστρο μεγαλύτερου παιδιού σε Δημοτικό σχολείο της πόλης. Ο μεγαλύτερο μαθητής κατέβασε το παντελόνι του και ζωγράφισε τα σήματα της τρίλιζας, στα οπίσθιά του.

Η μητέρα του 7χρονου με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στο παιδί της.

Υπέδειξαν και τον υπαίτιο

Χθες, οι γονείς του παιδιού βρέθηκαν στο σχολείο και μίλησαν δια ζώσης με την Διευθύντρια, ενώ υπέδειξαν και τον υπαίτιο για το bullying του παιδιού τους μαθητή, καθώς ο 7χρονος εκμυστηρεύτηκε στη μαμά του ποιο παιδί ήταν αυτό που τον φόβιζε.

Η Διευθύντρια του σχολείου μίλησε στο magnesianews.gr και χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μητέρα του παιδιού βρήκε το κινητό μου και με ενημέρωσε. Χθες, ήρθε στο σχολείο και μου μετέφερε το περιστατικό και συζητήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα. Επειδή πρόκειται για ένα θέμα που είναι υπό διερεύνηση, δεν μπορώ να μιλήσω λεπτομερώς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το σχολείο έχει κάνει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Το σχολείο όμως επισκέφθηκε χθες και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος συνοδευόμενος από την αρμόδια Σύμβουλο Εκπαίδευσης. «Το θέμα είναι υπό διερεύνηση και από το σχολείο και από τη Διεύθυνση, η οποία θα διενεργήσει ΕΔΕ και ό,τι άλλο προβλέπεται από την Υπηρεσία», επεσήμανε και ανέφερε ότι το 7χρονο παιδί χθες δεν παρακολούθησε τα μαθήματά του, καθώς οι γονείς του ανήσυχοι γι’ αυτό που συνέβη δεν το επέτρεψαν.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…