Βλέπουν Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση της Ύπατης Αρμοστού της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική

Επισήμως πλέον ακούγεται το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη ως πιθανή αντικαταστάτρια της Κάθριν Αστον. Σύμφωνα με το «Europolitics», το προφίλ…

ntora 0

Επισήμως πλέον ακούγεται το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη ως πιθανή αντικαταστάτρια της Κάθριν Αστον. Σύμφωνα με το «Europolitics», το προφίλ της πρώην υπουργού Εξωτερικών φαίνεται να ενδιαφέρει τον Χέρμαν Φαν Ρομπάι στην αναζήτηση του αντικαταστάτη της Ύπατης Αρμοστού της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια.

Σε άρθρο που δημοσιεύει το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης, με τίτλο «Κούρσα διορισμών: «τα διακυβεύματα του επόμενου ευρωπαϊκού δείπνου», σημειώνεται ότι οι 28 θα συναντηθούν στις 17 Ιουλίου για να καταλήξουν στους διαδόχους του Ρομπάι και της Αστον, ενώ επισημαίνεται ότι στόχος του Προέδρου της ΕΕ είναι οι επιλογές των προσώπων να γίνουν αυτή τη φορά με ομοφωνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα από τα θέματα που θα «βαρύνουν» στη ζυγαριά θα είναι η κάλυψη των «βοηθητικών» θέσεων όπως η Προεδρία του Eurogroup, τα σημαντικά χαρτοφυλάκια της Επιτροπής, η γενική γραμματεία της Επιτροπής.

Στη συνέχεια, θα ανοίξει η συζήτηση των ονομάτων, υπογραμμίζει το «Europolitics». Για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχουν ακουστεί κυρίως τα ονόματα της Δανής πρωθυπουργού και του Ολλανδού πρωθυπουργού (ο τελευταίος το διέψευσε). Τα άλλα πρόσωπα που έχουν συζητηθεί είναι ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός Κένι και ο πρώην Φιλανδός Πρωθυπουργός Κατάινεν. Πρόσφατα, η Ιταλία έθεσε στο τραπέζι το όνομα της Ιταλίδας υπουργού Εξωτερικών για τη θέση της Άστον.

Για τη θέση αυτή όμως, σημειώνει το «Europolitics», το προφίλ της Ελληνίδας πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται να ενδιαφέρει τον Ρομπάι. Στο στάδιο αυτό, γίνονται επίσης αναφορές και στη Βουλγάρα Επίτροπο Γκεοργκίεβα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο