Newsroom

Newsroom

Βίζες για ερωμένες, ιδιωτικά τζετ και βίλες, μέσα στην υπόθεση δωροδοκίας του Μενέντες

Με ένα κατηγορητήριο 39 σελίδων που υποβλήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ του Νιού Τζέρσεϊ και η σύζυγός του, Ναντίν Αρσλάνιαν, κατηγορούνται σωρεία αδικημάτων

mpomp

Ο 69χρονος Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, στο κατηγορητήριο, που τον οδήγησε εκτός της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, δεν σταματάει εδώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της nypost.com, καθώς ο Μενέντεζ, χρησιμοποιώντας το αξίωμα του ως γερουσιαστής, εμπλέκεται σε δραστηριότητες διαφθοράς, αλλά και έβγαζε βίζες για ερωτικές συνοδούς.

Βίζες για ερωτικές συνοδούς

Συγκεκριμένα, ο Μενέντεζ κατηγορήθηκε το 2015 μαζί με τον Σαλομον Μέλγκεν, έναν παντρεμένο οφθαλμίατρο στο Palm Beach, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει στον γερουσιαστή πρόσβαση σε έναν πλούσιο τρόπο ζωής με αντάλλαγμα να κάνει χάρη.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2006, όταν ο Μενέντεζ μπήκε στη Γερουσία και ο Μέλγκεν έγινε μέγα-δωρητής, τοποθετώντας 751.000 δολάρια μόνο στην εκστρατεία επανεκλογής του το 2012.

Όμως, όπως είπαν οι εισαγγελείς, ο Μέλγκεν έβαλε τον Μενέντεζ να χρησιμοποιήσει την εξουσία του γραφείου του για λογαριασμό του — ιδιαίτερα για να πάρει βίζα για έξι ξένες φιλενάδες που ήθελε να φέρει ο Μέλγκεν στις ΗΠΑ.

Sen. Bob Menendez and Salomon Melgen.

Brazilian magazine cover showing partially naked woman

Ο γερουσιαστής κατηγορήθηκε ότι ανέπτυξε το προσωπικό του για να εξασφαλίσει βίζα για τη Juliana Lopes Leite, μια Βραζιλιάνα ηθοποιό που πόζαρε γυμνή στο εξώφυλλο του περιοδικού «Sexy», λέγοντας σε έναν βοηθό του να στείλει email σε ανώτερο στέλεχος του State Department για να εξετάσει την αίτησή της «ιδιαίτερα. ”

Κατηγορήθηκε επίσης ότι παρενέβη για να βοηθήσει την Ουκρανή φοιτήτρια Svitlana Buchyk που ήθελε μια συμβουλή πλαστικής χειρουργικής. Και, ισχυρίστηκαν οι ομοσπονδιακοί, ζήτησε από ένα μέλος του προσωπικού να «καλέσει τον Πρέσβη το συντομότερο δυνατόν» για να ανατρέψει την άρνηση έκδοσης βίζας σε ένα 22χρονο μοντέλο από τη Δομινικανή.

 

NYPICHPDPICT000043820094 edited
Juliana Lopes Leite in 2008. She graduated with a law

 

New York Post cover

Σε αντάλλαγμα, είπαν οι εισαγγελείς, ο γερουσιαστής ανταμείφθηκε με πτήσεις και με τα δύο ιδιωτικά τζετ του Μέλγκεν και διακοπές στη βίλα του γιατρού στο θέρετρο Caso de Campo στη La Romana της Δομινικανή Δημοκρατίας.

Το εκτεταμένο θέρετρο στην ακτή της Καραϊβικής της χώρας διαθέτει τρία γήπεδα γκολφ, τρία γήπεδα πόλο, ένα σκοπευτήριο 245 στρεμμάτων καθώς και ένα σπα και ιδιωτική παραλία.

Και όταν ο Μέντεζ θέλησε να σχεδιάσει μια ρομαντική τριήμερη απόδραση , ο Μέλγκεν, κανόνιζε να περνάει πλουσιοπάροχα

«Ο Μέλγκεν πρόσφερε και έδωσε και ο Μενέντεζ ζήτησε και αποδέχτηκε πράγματα αξίας, όπως πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, αεροπορικά εισιτήρια πρώτης θέσης εσωτερικού, χρήση βίλας στην Καραϊβική, πρόσβαση σε αποκλειστικό θέρετρο της Δομινικανής Δημοκρατίας, διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Παρίσι, ακριβά γεύματα , εκδρομές γκολφ και εισφορές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων σε ένα ταμείο νομικής άμυνας», αναφέρει το κατηγορητήριο του 2015.

Ο Μέλγκεν καταδικάστηκε τελικά το 2017 για εξαπάτηση της Medicare άνω των 73 εκατομμυρίων δολαρίων παρέχοντας σε ηλικιωμένους ασθενείς θεραπείες που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονταν. Καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση, αλλά του δόθηκε χάρη από τον Πρόεδρο Τραμπ, αφού ο Μενέντεζ τον προέτρεψε να δώσει χάρη στον παλιό του φίλο.

 


Τι βρήκε το FBI στο σπίτι του Μενέντεζ;

Τον Ιούνιο του 2022, ομοσπονδιακοί πράκτορες μετά από ένταλμα έρευνας στο σπίτι του ζευγαριού στο Νιου Τζέρσεϊ, ανακάλυψαν «τους καρπούς» μιας «διεφθαρμένης συμφωνίας δωροδοκίας», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Βρέθηκαν ράβδοι χρυσού αξίας άνω των 100.000 δολαρίων, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, μερικά μέσα σε φακέλους κρυμμένους σε ρούχα στην ντουλάπα. Οι εισαγγελείς λένε ότι το ζευγάρι είχε επίσης σχεδόν 80.000 δολάρια σε χρηματοκιβώτιο σε τοπική τράπεζα.

Οι ερευνητές εντόπισαν μια αναζήτηση στο Google για «τιμή κιλό χρυσού» στον υπολογιστή του Μενέντεζ. Ανακάλυψαν επίσης τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA ενός εκ των συγκατηγορουμένων του σε έναν φάκελο με μετρητά.

Οι πράκτορες λένε ότι βρήκαν επίσης μια πολυτελή Mercedes-Benz που πλήρωσε ένας από τους επιχειρηματίες σταθμευμένη στο γκαράζ.

Το κατηγορητήριο λέει ότι αφού το ζευγάρι παρέλαβε το αυτοκίνητο, η κυρία Μενέντεζ έστειλε μήνυμα στον σύζυγό της για να πει: «Συγχαρητήρια mon amour de la vie (σ.σ. αγάπη της ζωής μου), είμαστε οι περήφανοι ιδιοκτήτες μιας Mercedes του 2019».

Έπιπλα σπιτιού, συμπεριλαμβανομένου ενός αφυγραντήρα και ενός οργάνου γυμναστικής είχαν επίσης πληρωθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ποιοι είναι οι τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ;

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι στο κατηγορητήριο, που περιγράφονται ως «συνεργάτες και επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ», είναι ο Βαέλ Χάνα, ο Χοσέ Ουρίμπε και ο Φρεντ Ντάιμπες.

Ο Χάνα ήταν φίλος «για πολλά χρόνια» με την Ναντίν Μενέντεζ πριν ακόμη εκείνη συνάψει σχέση με τον γερουσιαστή, ενώ διατηρούσε «στενές σχέσεις με Αιγύπτιους αξιωματούχους», αναφέρει το έγγραφο κατηγορίας.

Εκείνος στην συνέχεια σύστησε τον Ουρίμπε (φίλο του και καταδικασμένο απατεώνα που εργάζεται στον κλάδο των φορτηγών και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο) στο ζευγάρι το 2018.

Ο Ντάιμπες, επίσης φίλος του Χάνα, ήταν «για χρόνια χρηματοδότης» του γερουσιαστή, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Ενεργός στον κλάδο των ακινήτων και ιδρυτής μιας τράπεζας με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, ο Ντάιμπες είχε επίσης προηγούμενα με το νόμο. Το κατηγορητήριο λέει ότι, κατηγορήθηκε το 2018 για λήψη δανείων «με ψευδή προσχήματα» από την τράπεζά

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…