Βιτριόλι – Ηράκλειο: Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο 36χρονος – «Υψηλόβαθμος στέλεχος της ΕΛΑΣ προστατεύει την 38χρονη» (Video)

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στην Κρήτη, καθώς τα μεσάνυχτα λήγει το αυτόφωρο. Προς το παρόν παραμένει άφαντη από το Σάββατο (22/10).

shgs

Την ώρα που ο 36χρονος από την Κρήτη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική στο Θριάσιο εξαιτίας της επίθεσης με καυστικό υγρό που δέχτηκε από την 38χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχεται την ευθύνη της και μάλιστα αποκαλύπτει πώς προμηθεύτηκε το υγρό.

O 36χρονος, νοσηλεύεται μάλιστα με δευτέρου βαθμού εγκαύματα και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να παραδοθεί η 38χρονη ενώ ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του θύματος, ισχυρίστηκε πως την 36χρονη προστατεύει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ο 36χρονος συναντήθηκε με την 38χρονη σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Εκεί η 38χρονη του πέταξε καυστικό υγρό που προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό του 36χρονου ο οποίος διακομίστηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θριάσιο. Εκεί οι γιατροί δίνουν αγώνα για να σώσουν το μάτι του και την όρασή του ενώ έχει εγκαύματα στο αριστερό μέρος του προσώπου του, στο τράχηλο και στον θώρακα, αλλά και στα χέρια.

Ο άνδρας διακομίστηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν με εγκαύματα β’ βαθμού στο πρόσωπο και τον λαιμό. Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του σε ειδική μονάδα αποκατάστασης εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Το θύμα της επίθεσης έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για ένοπλες ληστείες.

Την ίδια στιγμή, ο 36χρονος υποστήριξε ότι η γυναίκα δεν μπορούσε να αποδεχθεί τον χωρισμό τους.

«Υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας προστατεύει την 38χρονη»

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας υποστήριξε πως η 38χρονη «έχει γελοιοποιήσει την αστυνομία της Κρήτης» και έκανε λόγο για μία σκληρή γυναίκα που προέρχεται από ισχυρή οικογένεια.

«Η οικογένεια (σ.σ. του 36χρονου) μου μετέφερε ορισμένα πράγματα. Έχουμε την πρωτοφανή περίπτωση μίας γυναίκας να έχει γελοιοποιήσει όλη την αστυνομία της Κρήτης, να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει με την άνεση και να περιγράφει με πόσα λίγα χρήματα αγόρασε την ουσία που πήγε να σκοτώσει τον άνθρωπο. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι είναι γόνος πολύ ισχυρής οικονομικά οικογένειας και συγχρόνως έχω πληροφορηθεί ότι είναι μία σκληρή γυναίκα, που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της από τον προηγούμενο σύζυγο», είπε επίσης.

Ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε πως ο 36χρονος δεν είναι καλά στην υγεία του, καθώς κινδυνεύσει να χάσει το μάτι του και θα παραμείνει παραμορφωμένος στο πρόσωπο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου εξηγεί

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η γιατρός που είχε αναλάβει και τη θεραπεία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως είπε: «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» και συνέχισε λέγοντας: «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο», είπε.

Τι υποστηρίζει η 38χρονη

Από την πλευρά της η 38χρονη, η οποία έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές παραμένει άφαντη, φέρεται να μίλησε το βράδυ της Κυριακής στην ΕΡΤ όπου διατείνεται πως ο 36χρονος την απείλησε κι εκείνη «θόλωσε».

Για το τι προηγήθηκε της επίθεσης είπε: «Τον πήρα τηλέφωνο και εκείνος μου είπε ότι δεν είχε ζάρια εκείνο το βράδυ (παίζει ζάρια σχεδόν κάθε βράδυ) και μπορεί… Για ακόμα μια φορά μετά τις όμορφες στιγμές μας άρχισε να με απειλεί. Απλώς το έκανε πιο έντονα από ποτέ. Είχε μια ασυνήθιστη έπαρση. “Θα παντρευτώ και θα κάνω παιδιά, εσένα βέβαια θα αγαπάω όμως εσύ θα είσαι στο χώμα”, μου είπε. Εγώ μετά από αυτά δεν ήθελα να με αγγίζει. Με πίεσε να συνευρεθούμε παρά την θέληση μου και μετά ξανά απειλές. Θόλωσα δυστυχώς».

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους