Viral ο Κουτσούμπας και ο «ΠΑΠΑΡΑτσένκο» του – Απάντησε ο καθηγητής (video)

Επική ατάκα από τον Δημήτρη Κουτσούμπα μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας»

5495439

Είτε ήταν ένα απλό σαρδάμ είτε μια στιγμή απίστευτου τρολαρίσματος, όπως και νά ‘χει η ατάκα του Δημήτρη Κουτσούμπα για τον καθηγητή Σεργκέι Ρατσένκο «έγραψε».

Ο γγ του ΚΚΕ άσκησε κριτική σε όσους αναπαράγουν τις «αποκαλύψεις» που έκανε ο καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, από τον πρόσφατο αποχαρακτηρισμό αρχείων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης  που αναφέρονται στον ελληνικό εμφύλιο.

«Και καλά αυτός πως τον λένε, αυτός ο ξένος ιστορικός, ο ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω εγώ, παπαπαρα… Παπαρατσένκο; Κάπως έτσι. Παπάρατσένκο. Καλά αυτός, αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν ήξεραν δεν ρώταγαν. Τώρα φταίω εγώ να πω που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια», είχε ο Δ. Κουτσούμπας και φυσικά έγινε viral.

O Σεργκέι Ρατσένκο ωστόσο ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του γγ του ΚΚΕ και αφού όπως λέει ό ίδιος… «γελάσαμε», στη συνέχεια απάντησε μέσα από το Twitter.

«Το ενδιαφέρον μου για τη δημοσίευση των ντοκουμέντων για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τη Σοβιετική Ένωση είναι ιστορικό. Δεν ενδιαφέρομαι (και γνωρίζω και ελάχιστα) για τις τωρινές πολιτικές του ΚΚΕ. Με τη δημοσίευση των ντοκουμέντων, ξεκινάω ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συχνά συνδέω ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι φυσιολογικό.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι ο ηγέτης ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος να επιτίθεται σε έναν ιστορικό, στον ίδιο προσωπικά χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι αναξιοπρεπές, για να μην πω απαράδεκτο. Θα πρότεινα στον κύριο Κουτσούμπα, που φαίνεται τόσο ενθουσιώδης για την ανάγνωση αρχειακών ντοκουμέντων, να διαβάσει περισσότερα από αυτά», ήταν αναλυτικά η απάντηση του καθηγητή.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…