Viral δυο σκίτσα-«καρφί» για τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Αττική

Με τα πύρινα μέτωπα να σαρώνουν περιοχές της Αττικής σκορπώντας  καταστροφή στο πέρασμά τους, δυο σκιτσογράφοι αποτυπώνουν το κλίμα χάους που επικρατεί.

My project 2

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Αττική με τις φλόγες να καίνε ανεξέλεγκτα σπίτια, καταστήματα, αποθήκες, οχήματα σε Παλλήνη, Πεντέλη, Γέρακα, Ανθούσα και Διώνη. Με τα πύρινα μέτωπα να σαρώνουν περιοχές της Αττικής σκορπώντας  καταστροφή στο πέρασμά τους, δυο σκιτσογράφοι αποτυπώνουν το κλίμα χάους που επικρατεί.

Πολύ γρήγορα τα δύο σκίτσα άρχισαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Γαλίτης με ένα σκίτσο του διαμαρτύρεται για τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Αττική φωνάζοντας «Εμπρηστής Είναι».

Δείτε τη νέα δημιουργία της σκιτσογράφου Zaklin Polenaki στα social media μετά το ξέσπασμα των πυρκαγιών στην Πεντέλη.

Ο πύρινος εφιάλτης κάνει πλέον σαφές τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πολύ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και η απόκοσμη φωτογραφία του Παρθενώνα “τυλιγμένου” στους καπνούς χθες βράδυ, που ανέβασε το Extinction Rebellion στο Twitter συνοδευόμενη από μήνυμα “γροθιά στο στομάχι”.

Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Διώνη και το Δασαμάρι σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής ενώ οι φλόγες έχουν περικυκλώσει και το Πανόραμα της Παλλήνης. Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στο Ντράφι. Τα ενεργά μέτωπα είναι πολλά και διάσπαρτα επίσης σε Πικέρμι, Γέρακα και Ανθούσα με τους κατοίκους να προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν να σώσουν τις περιουσίες τους.