Γροθιά στο στομάχι η ανάρτηση του XR με τον Παρθενώνα τυλιγμένο στους καπνούς: «Ανέλαβε δράση τώρα ή χάσε τα πάντα»

Την απόκοσμη φωτογραφία του Παρθενώνα "τυλιγμένου" στους καπνούς χθες βράδυ, ανέβασε το Extinction Rebellion στο Twitter. Το συγκλονιστικό μήνυμα που τη συνόδευε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Τραγικές διαστάσεις έλαβε η καταστροφική φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην Πεντέλη – Η ανάρτηση του Extinction Rebellion με τον Παρθενώνα τυλιγμένο στους καπνούς – Πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί τα δάση.

H Extinction Rebellion, η οργάνωση που μάχεται ενάντια στην Κλιματική και Οικολογική Κρίση ανάρτησε χθες (19/07) φωτογραφία του Παρθενώνα “τυλιγμένου” στους καπνούς. Τη φωτογραφία συνόδευσαν με ένα συγκλονιστικό μήνυμα.

Ο πύρινος εφιάλτης κάνει πλέον σαφές τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το μήνυμα της οργάνωσης είναι η επίκληση προς τον κόσμο να σταματήσει ό,τι κάνει και να αναλάβει άμεσα δράση, διαφορετικά ρισκάρουμε να χάσουμε τα πάντα.

«Αυτός είναι ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, στην Αθήνα που βλέπετε στα δεξιά, όπως φωτογραφήθηκε χθες. Παρέμεινε εκεί για 2.500 χρόνια – και συνεχίζει να παραμένει στη θέση του για την ώρα. Ανέλαβε δράση τώρα ή χάσε τα πάντα», γράφουνε στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση του XR:

“That’s the Parthenon on the Acropolis of Athens that you can see on the right, photographed yesterday. It has stood for 2500 years – and it still stands for the moment.

Act now or lose everything”.

Το συγκλονιστικό πλάνο με τον Παρθενώνα να έχει βαφτεί «κόκκινος» από την πυρκαγιά που καίει στην Πεντέλη και έχει καλύψει με καπνούς και στάχτη σχεδόν όλη την Αττική προβλήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Βίντεο: «Το πιο απόκοσμο background του Παρθενώνα» – Οι φλόγες της Πεντέλης πίσω από την Ακρόπολη

Η οργάνωση Extinction Rebellion είναι ένα αποκεντρωμένο, διεθνές και πολιτικά ακομματικό κίνημα που χρησιμοποιεί μη-βίαιη άμεση δράση και πολιτική ανυπακοή για να πείσει τις κυβερνήσεις να δράσουν δικαίως ενάντια στην Κλιματική και Οικολογική Κρίση, όπως γράφουν και οι ίδιοι στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί τα δάση

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα φαινόμενο ορατό πλέον σε όλους με αισθητές επιπτώσεις, γράφει σε δημοσίευμά της η WWF Greece με τίτλο «Η κλιματική αλλαγή απειλεί τα δάση».

Παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας, συχνές και έντονες καταιγίδες, πλημμύρες, αυξημένες ημέρες καύσωνα και περισσότερες μέγα-πυρκαγιές μαρτυρούν την μεταβολή του κλίματος.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της διεθνούς συνάντησης εργασίας με θέμα «Προσαρμογή της Προστασίας και Διαχείρισης των Μεσογειακών Δασών στην Κλιματική Αλλαγή», που διοργάνωσαν η περιβαλλοντική οργάνωση WWF και η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN) στην Αθήνα (Απρίλιος 2008), οι αντοχές και οι δυνατότητες προσαρμογής των μεσογειακών δασικών οικοσυστημάτων εξαντλούνται λόγω του συνδυασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Ραγδαίες αλλαγές χρήσεων γης, λόγω της επέκτασης των οικονομικών δραστηριοτήτων και του αστικού χώρου, κατακερματισμός των δασικών εκτάσεων από τις μεταφορικές υποδομές, υπερεκμετάλλευση των πόρων και ρύπανση του περιβάλλοντος έρχονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο μείγμα.

Η πιο άμεση και ραγδαία επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στα μεσογειακά δάση αφορά στις δασικές πυρκαγιές. Η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των πυρκαγιών, καθώς και της έκτασης των καμένων εκτάσεων, ευνοείται από τις συνθήκες ξηρασίας, τις παρατεταμένες περιόδους υψηλών θερμοκρασιών και τα ακραία καιρικά φαινόμενα – συνθήκες που παρατηρούνται κυρίως στις βορειότερες περιοχές της Μεσογείου (Πορτογαλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία).

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Καραμανλή ότι έκανε ό,τι και στα Τέμπη. Δηλαδή τίποτα

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τη ζωή της από τα παιδικά χρόνια δίπλα στους γονείς…