Βίος και πολιτεία… ο Πάτσης με απειλές και μπραβιλίκια στο πρώην παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Μανώλη Σκούφαλη

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Μανώλης Σκούφαλης, είχε καταγγείλει το 2013 ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του από τον Ανδρέα Πάτση.

Ο ανεξάρτητος, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Γρεβενών είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο, ως ιδιοκτήτης της Ελασσόνας και της Νίκης Βόλου. Φυσικά από το πέρασμα του ως ποδοσφαιρικός παράγοντας άφησε το στίγμα του…και όχι με ον καλύτερο τρόπο. Ο παλαίμαχος άσος Μανώλης Σκούφαλης είχε τον Ανδρέα Πάτση πρόεδρο  της Νίκης Βόλου, όταν έπαιζε μπάλα εκεί και η εμπειρία του ήταν τραυματική

Καταγγελία για απειλές κατά της ζωή του 

Η πιο μελανή σελίδα της παρουσίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο , εκτός της πολιτικής του , γράφθηκε τον Νοέμβριο του 2013 από τον πρώην ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, Μανώλη Σκούφαλη, ο οποίος σε επιστολή του – την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας – κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από τον τότε πρόεδρο της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Πάτση, παρουσία «μπράβων», όταν ζήτησε να πάρει όλα τα λεφτά που του χρωστάει ο σύλλογος της Μαγνησίας.

«Αν δεν λύσεις συναινετικά το συμβόλαιο, δεν φεύγεις από εδώ», φέρεται, σύμφωνα πάντα με τον Μανώλη Σκούφαλη, να του απάντησε ο Ανδρέας Πάτσης, ενώ στην επιστολή άφησε υπονοούμενα για προσπάθεια εκβιασμού και των ποδοσφαιριστών, Τάσου Κυριάκου και Αλέξανδρου Σούφλα, οι οποίοι βρήκαν τα αυτοκίνητά τους κατεστραμμένα.

Αναλυτικά η επιστολή του Μανώλη Σκούφαλη προς τον Ανδρέα Πάτση, η οποία δημοσιεύτηκε στα αθλητικά και τοπικά ΜΜΕ στις 7 Νοεμβρίου 2013:

«Όπως σας είναι γνωστό, στις 3.6.2013 και ώρα 8:30 είχαμε προγραμματισμένο ραντεβού στο δικηγορικό σας γραφείο που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αριθμ.10, προκειμένου να συζητήσουμε για την ανανέωση η μη του συμβολαίου μου στην ομάδα της οποίας είστε ιδιοκτήτης και Πρόεδρος, ήτοι στην ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.

Όπως επίσης Σας είναι γνωστό στην αρχή του ραντεβού μας και ενώ ήμασταν μόνοι μας μέσα στο γραφείο σας, μου ανακοινώσατε ότι δεν θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας και επίσης μου ανακοινώσατε, φέρνοντας μου ταυτόχρονα το επαγγελματικό συμβόλαιο που έχω υπογράψει, ότι ενώ μου οφείλετε 25.000€ θα λάβω μια συναλλαγματική 5.000€ με λήξη τον Δεκέμβριο του 2014 και τέλος(!)

Εγώ στην ανωτέρω ανακοίνωση σας, σας είπα ότι δεν συμφωνώ και ότι θέλω να μου δοθούν όλα τα χρήματα που μου οφείλονται από το επαγγελματικό μου συμβόλαιο, αφού έχω κουραστεί και δουλέψει για κάθε ευρώ του συμβολαίου μου, τα χρήματα αυτά είναι δεδουλευμένα μου, είναι ο ιδρώτας μου και ότι με αυτά ταϊζω την οικογένεια μου, που από εμένα περιμένει και δεν πρόκειται να τα χαρίσω, γιατί τα έχω ανάγκη.

Εσείς τότε προβήκατε στην ακραία εκβίαση μου, λέγοντας μου κατά λέξει « αν δεν λύσεις συναινετικά το συμβόλαιο, δεν φεύγεις από εδώ»! και εκείνη ακριβώς την στιγμή, ανοίγετε την πόρτα του γραφείου σας και βάζετε μέσα δύο μπράβους, οι οποίοι παρουσία σας, συνέχισαν να με εκβιάζουν ότι αν δεν λύσω συναινετικά το συμβόλαιο μου με την ομάδα, δεν θα φύγω ζωντανός από το γραφείο, ενώ ταυτόχρονα μου έκλεισαν με τα σώματα τους την πόρτα εξόδου και με εκβίαζαν ότι αν δεν υπογράψω τώρα την συναινετική λύση του συμβολαίου, θα βλάψουν όχι μόνο εμένα, αλλά και την οικογένεια μου.

Την ώρα δε που οι ανωτέρω μπράβοι με εκβίαζαν παρουσία σας, εσείς μου φέρατε δύο άκυρες συναλλαγματικές συνολικού ποσού 10.000€, με ημερομηνία λήξης η μεν πρώτη31.10.2013, η δε δεύτερη 28.2.2014, εξαναγκάζοντας με να υπογράψω την συναινετική λύση του συμβολαίου μου, προκαλώντας μου τρόμο, ανησυχία και ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη συνεπεία του εκβιασμού σας, αλλά και παριστάνοντας μου ψευδώς ότι οι εν λόγω συναλλαγματικές είναι έγκυρες και ισχυρές.

Επειδή θέλω να πιστεύω, παρά του ότι οι ενδείξεις είναι σαφείς, ότι δεν έχετε επιδείξει την ίδια συμπεριφορά και σε άλλους και είναι εντελώς συμπτωματική η καταστροφή του αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή Τάσου Κυριάκου στην πυλωτή της πολυκατοικίας του και του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Σούφλα, λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της προσφυγής του σε βάρος της ομάδας σας και ότι δεν αποτελούν μηνύματα σε βάρος εμού και της οικογενείας μου, τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που δέχομαι τις τελευταίες μέρες».

Μερικές μέρες μετά, στις 3 Δεκεμβρίου 2013, ο Ανδρέας Πάτσης κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του Μανώλη Σκούφαλη για συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας να του επιδικαστεί το ποσό των 180.000 ευρώ. Το τι συνέβη στο δικαστήριο δεν μάθαμε ποτέ.


Έχθρα με τον Μπέο 

Στο διάστημα της παραμονής του στον Βόλο ο Ανδρέας Πάτσης είχε καταφέρει να δημιουργήσει έναν φανατικό εχθρό. Τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος ήταν δήμαρχος της πόλης και άλλοτε πρόεδρος της δεύτερης μεγάλης ομάδας του Βόλου, του Ολυμπιακού.

Οι δυο τους αντάλλαξαν βαριές κουβέντες σε ραδιοφωνική συνέντευξη τον Ιούνιο του 2015 στον SPORFM Μαγνησίας.

Ο Ανδρέας Πάτσης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Μπέο πως του ζήτησε να χάσει η Νίκη από τον Ολυμπιακό όταν οι δυο ομάδες έπαιζαν στη Football League και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου του Βόλου.

«Να πάει καταθέσει αυτά που λέει γιατί θα είναι συκοφάντης», είπε ο Μπέος και ο Πάτσης απάντησε: «Θα πάω στον Ανδρεάδη να καταθέσω. Όταν λέω κάτι το υποστηρίζω και το αποδεικνύω αφού μου δίνει την άδεια και ο κ. Μπέος».

Φανερά εκνευρισμένος, ο Μπέος προέβη σε σκληρούς χαρακτηρισμούς. Τον χαρακτήρισε ως «ανθρωπάκι» και «αποτυχημένο», ότι είναι γνώστης του πως να χορεύει χωρίς πουκάμισο σε νυχτερινά κέντρα, με τον Ανδρέα Πάτση ν’ απαντά: «Είναι δικαίωμά μου. Μήπως ζηλεύει;».

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

Θα μας τρελάνει ο Πορτοσάλτε: Βλέπει «διεθνή κυριαρχία Μητσοτάκη» αντί… για φιάσκο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Θρίλερ στην Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν 10 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες (Εικόνες/ Video)

Όσοι έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια μεταφέρονται τώρα με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο.

Ντροπή: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του μες στο κρύο (Εικόνες/ Video)

Ντροπή: Η αστυνομία πέταξε 82χρονο με αναπηρία έξω απ’το σπίτι του μες στο κρύο (Εικόνες/ Video)

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ένας ηλικιωμένος με αναπηρία τυλιγμένος με κουβέρτες και…