Βίντεο Ντοκουμέντο: Εγκληματικές ενέργειες από το Λιμενικό – Σπρώχνουν 23 πρόσφυγες με κίνδυνο να πνιγούν

Ρεπορτάζ-κόλαφος της Aegean Boat Report έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη βίαιη επαναπροώθηση 23 προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου από άνδρες του ελληνικού λιμενικού.

1700652476081
Ρεπορτάζ-κόλαφος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο το οποίο κατέγραψε την βίαιη επαναπροώθηση 23 προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου από άνδρες του ελληνικού λιμενικού.

Το περιστατικό έγινε στις 13 Νοεμβρίου και κατέληξε σε επαναπροώθηση 23 Αφγανών προσφύγων.

«Μασκοφόροι τραυμάτισαν αρκετούς επιβαίνοντες, ανάμεσά τους έναν ηλικιωμένο και ένα παιδί»

393957874 722743033056799 1189691053668162450 n

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το ρεπορτάζ με τίτλο “23 Afghans Beaten, Tortured and Pushed Back Outside Lesvos”, «Τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου, στις 07.30, ένα σκάφος που μετέφερε 23 Αφγανούς, κυρίως οικογένειες με παιδιά, ανακόπηκε 100 μέτρα από τη στεριά ανατολικά του Κόρακα της Λέσβου, βόρεια, από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής».

«Στο βίντεο, που τράβηξε ένας από τους επιβάτες, διακρίνουμε καθαρά τα βράχια του Κόρακα στη δεξιά πλευρά. Μπορούμε επίσης να δούμε ένα μικρό λευκό κτήριο στα αριστερά στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα του βίντεο, είναι το ξωκλήσι «Άγιος Θεοδώρας». Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία πού τραβήχτηκε αυτό το βίντεο, οποιοσδήποτε ντόπιος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτό είναι ανατολικά του Κόρακα, στη βόρεια Λέσβο».

Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Tommy Olsen, γράφει στη συνέχεια «Μασκοφόροι χρησιμοποίησαν γάντζους σκάφους με σιδερένιες άκρες για να καταστρέψουν τον κινητήρα, χτυπώντας και τραυματίζοντας αρκετούς επιβαίνοντες, ανάμεσά τους έναν ηλικιωμένο και ένα παιδί. Οι μασκοφόροι αξιωματικοί της ακτοφυλακής δεν το πρόσεχαν και συνέχισαν να χτυπούν δυνατά προς την εύθραυστη λαστιχένια βάρκα μέχρι να καταστραφεί η μηχανή».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:


Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Ιάσονας Αποστολόπουλος καταγγέλλει πως κουκουλοφόροι άνδρες του Λιμενικού χρησιμοποιώντας κοντάρια προσπαθούν να καταστρέψουν τη μηχανή σκάφους προσφύγων. Σημειώνει πως στο βάθος φαίνονται οι ακτές της Βόρειας Λέσβου αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου.

Γράφει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στην ανάρτησή του στο Facebook:

🔴 Κουκουλοφόροι του ελληνικού λιμενικού στο σκάφος ΛΣ-144 επιτίθενται σε πρόσφυγες με κοντάρια για να τους καταστρέψουν την μηχανή. Μωρά ουρλιάζουν πανικόβλητα. Φαίνονται οι ακτές της βόρειας Λέσβου (Κόρακας) και το εκκλησάκι του Αγίου Θεόδωρου στα αριστερά.
▪️ Σύμφωνα με την οργάνωση Aegean Boat Report, το περιστατικό έγινε στις 13 Νοέμβρη και κατέληξε σε επαναπροώθηση 23 Αφγανών προσφύγων. Τους κατέστρεψαν την μηχανή, τους μετέφεραν στα τουρκικά ύδατα και τους παράτησαν εκεί.
Αυτό συμβαίνει καθημερινά από τον Μάρτιο 2020.
▪️ Ποιος άνθρωπος μπορεί να ξυλοκοπεί οικογένειες και να τις εγκαταλείπει στην μέση του Αιγαίου;
▪️ Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις κτηνωδίες;
Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…