Newsroom

Newsroom

Βίντεο από το μακελειό στην Τουλούζη στην κατοχή της αστυνομίας

Στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκεται ήδη βιντεοσκοπημένο και μονταρισμένο υλικό από τη φονική επίθεση εναντίον επτά ανθρώπων στην Γαλλική…

Στα χέρια των γαλλικών αρχών βρίσκεται ήδη βιντεοσκοπημένο και μονταρισμένο υλικό από τη φονική επίθεση εναντίον επτά ανθρώπων στην Γαλλική Τουλούζη από τον Mohamed Merah. Η εφημερίδα Le Parisien δημοσίευσε ότι μια φορητή μονάδα αποθήκευσης που περιείχε μονταρισμένα στιγμιότυπα από τους φόνους με συνοδεία στίχων του Κορανίου, έφτασε στο al-Jazeera στις 21 Μαρτίου, την ήμερα που η αστυνομία είχε περικυκλώσει το διαμέρισμα του μακελάρη της Τουλούζης.
Η βιντεοσκόπηση έγινε με μία κάμερα που ο Μεράχ είχε στερεώσει στο σώμα του και το περιεχόμενό της μονταρίστηκε και γράφτηκε σε USB το οποίο έφθασε στα γραφεία του Al Jazeera στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας.
Ο 23χρονος Mohamed Merah, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Ο αδερφός του, Abdelkader Merah, κατηγορείται για συνέργια αλλά αρνείται τις κατηγορίες. Εντωμεταξύ, ο πατέρας του εκτελεστή της Τουλούζης ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει αγωγή κατά του γαλλικού κράτους για τη δολοφονία του γιου του: «Πρόκειται να προσλάβω τους πιο τρανούς δικηγόρους και θα δουλέψω όλη την υπόλοιπη ζωή μου για να ξεπληρώσω τα έξοδα. Θέλω να ασκήσω αγωγή κατά της Γαλλίας για τη δολοφονία του γιου μου», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Η Γαλλία είναι μία μεγάλη χώρα που είχε τα μέσα να συλλάβει ζωντανό τον γιο μου. Θα μπορούσαν να τον αποκοιμίσουν με αέριο και να τον συλλάβουν, εκείνοι όμως προτίμησαν να τον σκοτώσουν». Ο πατέρας του Μεράχ ανακοίνωσε επίσης πως η ταφή του γιου του θα γίνει στην Αλγερία.

Δείτε το βίντεο Τουλούζης από την επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι του δράστη:

Δείτε εδώ την είδηση: Μακελειό με τέσσερις νεκρούς έξω από εβραϊκό κολέγιο στην Τουλούζη

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…