Βερολίνο: Τουλάχιστον 150.000 αντιφασίστες διαδήλωσαν κατά του AfD

Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε πόλεις όπως η Δρέσδη και το Ανόβερο, σε ένδειξη αυξανόμενης αντίθεσης στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Screenshot 2024 02 03 223358

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Γερμανία την τέταρτη εβδομάδα διαδηλώσεων κατά της ακροδεξιάς, αναφέρει το Al Jazeera.

Περίπου 150.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Βερολίνου το Σάββατο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Σάββατο, η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε ότι ο κόσμος εξακολουθεί να συρρέει στο κτήριο του κοινοβουλίου του Ράιχσταγκ, όπου οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν υπό το σύνθημα «Είμαστε το τείχος προστασίας» για να διαμαρτυρηθούν κατά του δεξιού εξτρεμισμού και να δείξουν υποστήριξη στη δημοκρατία.

«Είτε στο Eisenach, στο Homburg ή στο Βερολίνο: σε μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, πολλοί πολίτες συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν κατά της λήθης, κατά του μίσους και της ρητορικής μίσους», έγραψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Είπε ότι οι διαδηλώσεις ήταν «ένα ισχυρό σημάδι υπέρ της δημοκρατίας και του συντάγματός μας».

Η επιτυχία του AfD έχει προκαλέσει ανησυχία στα κυρίαρχα κόμματα της Γερμανίας, τα οποία φοβούνται ότι θα μπορούσε να σαρώσει τρεις πολιτειακές εκλογές στην ανατολική Γερμανία τον Σεπτέμβριο, παρόλο που πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν μια ελαφρά μείωση της υποστήριξης του AfD.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια δημοσκόπηση της Forsa έδειξε ότι η υποστήριξη για το AfD έπεσε κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, με τους ψηφοφόρους να αναφέρουν τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς ως το πιο σημαντικό θέμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το AfD παραμένει στη δεύτερη θέση πίσω από τους συντηρητικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 32 τοις εκατό, ενώ οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς ήταν τρίτοι με 15 τοις εκατό.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες ξεκίνησαν μετά από μια αναφορά τον περασμένο μήνα ότι δύο ανώτερα μέλη του AfD συμμετείχαν σε μια συνάντηση για να συζητήσουν σχέδια για μαζική απέλαση πολιτών ξένης καταγωγής. Το AfD έχει αρνηθεί ότι η πρόταση αντιπροσώπευε την πολιτική του κόμματος.

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…