Βερολίνο: «Μιλάμε για σαφάρι παρωδίας» – Τελικά δεν ήταν λιοντάρι αλλά… αγριογούρουνο

Για «το πιο ακριβό σαφάρι στα δάση της Γερμανίας» κάνουν λόγο εξοργισμένοι, οι συνδικαλιστές της αστυνομίας. Δυστυχώς, για την αστυνομία, κάποιοι νεαροί αποφάσισαν να παίξουν μέσα στη μέση της νύχτας μια δυνατή ηχογράφηση με βρυχηθμούς λιονταριών από μια συσκευή Bluetooth.

AP22173490552196

Η υπόθεση εντοπισμού του λιονταριού στο Βερολίνο είχε την πιο τραγελαφική κατάληξη, μιας που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν φέρεται να πρόκειται για λιοντάρι αλλά για αγριογούρουνο.

Οι δε αρχές, φέρεται να εξαπέλυσαν το ακριβότερο σαφάρι στα δάση της Γερμανίας, και όπως δείχνουν τα πράγματα ήταν -σχεδόν- για το τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήξει «σαφάρι παρωδίας».

Περισσότεροι από 22 αστυνομικοί, δεκάδες κτηνίατροι και κυνηγοί, δύο ελικόπτερα με θερμικές κάμερες και ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα της αστυνομίας συμμετείχαν επί περισσότερες από 36 ώρες στην αναζήτηση ενός υποτιθέμενου λιονταριού, το οποίο, σύμφωνα με αναφορές πολιτών, κυκλοφορούσε ελεύθερο στην περιοχή του νότιου Βερολίνου.

Τελικά, νωρίς το απόγευμα σήμανε «λήξη συναγερμού» στο Βερολίνο για το ζώο που αναζητούσαν πυρετωδώς οι αρχές τις τελευταίες πάνω από 24 ώρες, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής δεν πρόκειται για λιοντάρι αλλά για αγριογούρουνο.

«Υποθέτω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στο Βερολίνο και στη γύρω περιοχή», είπε ο Μίκαελ Γκρούμπερτ, δήμαρχος αυτής της πόλης που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου, ανακοινώνοντας το τέλος της έρευνας.

Παράλληλα εξήγησε ότι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες εκτίμησαν, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ότι «πιθανότατα είναι αγριογούρουνο».

Το μέγεθος της επιχείρησης προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών της αστυνομίας

«Αυτή η επιχείρηση ήταν αναμφίβολα το πιο ακριβό σαφάρι που έχει γίνει ποτέ στα δάση της Γερμανίας. Μιλάμε για σαφάρι παρωδίας», δήλωσε οργισμένος ο αναπληρωτής πρόεδρος της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης (DpolG) Χάικο Τέγκατς, ο οποίος επισήμανε ότι μια επιχείρηση που περιλαμβάνει ελικόπτερα, drones και αρκετές εκατοντάδες στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ/ώρα. Έφερε δε ως παράδειγμα το ελικόπτερο, η χρήση του οποίου επιβαρύνει το κόστος κατά 3.000 έως 4.000 ευρώ ανά ώρα.

Δυστυχώς για την αστυνομία πάντως, μερικοί δεν πήραν στα σοβαρά την έρευνα καθώς όπως αναφέρει το skynews κάποιοι νεαροί αποφάσισαν να παίξουν μέσα στη μέση της νύχτας μια δυνατή ηχογράφηση με βρυχηθμούς λιονταριών από μια συσκευή Bluetooth

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…