Βαξεβάνης για Blue Horizon: «Αν το δεχθούμε θα δικαιολογείται να πνιγείς, να καείς, να μην υπάρχεις…»

«Ο κανόνας γίνεται πιο σημαντικός από τον ίδιο τον άνθρωπο»

Βαξεβάνης

Με μια μακροσκελή ανάρτηση ο Κώστας Βαξεβάνης καταθέτη την άποψή του για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Ο δημοσιογράφος – εκδότης σημειώνει πως το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί τομή και κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αν εμπεδωθεί και αυτή η φρίκη – μαζί με όσα έχουμε δεχθεί μέχρι τώρα – να φτάσουμε σε μια δυστοπική συνθήκη που… «θα δικαιολογείται να πνιγείς, να καείς, να μην υπάρχεις γιατί υπάρχει ένας κανόνας».

«Εκεί που πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία με κανόνες αλλά και με ευαισθησίες, δημιουργείται ένα πλαίσιο “ατομικής ευθύνης” και αυτοματισμών που προσπερνούν τον άνθρωπο και δικαιολογούν το απάνθρωπο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Κ.Βαξεβάνης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Ένας άνθρωπος 36 χρόνων, πνίγηκε στον Πειραιά όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο #Blue_Horizon και τον εμπόδισε, τον έσπρωξε το πλήρωμα.

Όχι, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό παραλογισμού.

Είναι ο εκφυλισμός, η κατάντια στην οποία φτάνει η κοινωνία, όταν χάνει τη σχέση της με τον άνθρωπο και λειτουργεί με κανόνες που δεν τον υπολογίζουν. Ο κανόνας γίνεται πιο σημαντικός από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Είναι ντροπή που ήδη υπάρχουν στα social απόψεις του Τύπου “ας μην επιβιβαζόταν, τι να έκαναν αφού ήταν παράνομος”. Ταυτόχρονα είναι και η ένδειξη για το πού οδεύουμε.

Ένα σύστημα αντιλήψεων που καταπίνει την παρανομία των ισχυρών αλλά διυλίζει την παράβαση των κανόνων από τον πολίτη στην καθημερινότητα. Εκεί που πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία με κανόνες αλλά και με ευαισθησίες, δημιουργείται ένα πλαίσιο “ατομικής ευθύνης” και αυτοματισμών που προσπερνούν τον άνθρωπο και δικαιολογούν το απάνθρωπο.

Αν το δεχθούμε αυτό, τότε το μοναδικό θέμα είναι τι κανόνες θα εφευρεθούν ώστε να μας ελέγχουν και να μας χειραγωγούν. Θα δικαιολογείται να πνιγείς, να καείς, να μην υπάρχεις γιατί υπάρχει ένας κανόνας».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…